Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Arxiu Nacional recupera 144 plaques de vidre sobre Andorra d'autor desconegut

L'Arxiu Nacional recupera 144 plaques de vidre sobre Andorra d'autor desconegut

Les imatges han estat adquirides a una llibreria catalana

01/12/2014 19:33

L’Arxiu Nacional d’Andorra ha recuperat un conjunt de 144 plaques de vidre, de 6,5 x 9 centímetres, relatives a Andorra. Entres les imatges trobem excursions, esquí, vistes de pobles, gendarmes, temes etnogràfics (caramelles, feines del camp, matança del porc, enterraments, processons), entre d'altres. Les plaques estan datades entre el 1933 i el 1939.

Les imatges han estat adquirides per l’Arxiu Nacional d’Andorra a una llibreria catalana. Són molt interessants les instantànies preses prop de la frontera hispanoandorrana del riu Runer i en territori andorrà, on apareixen gendarmes i el que sembla, requetès, amb una persona aparentment abatuda per les forces de l’ordre. Cal recordar que els gendarmes es van destacar a Andorra de l’agost de 1936 a l’octubre de 1940 i que, el mes de febrer de 1939, van arribar les tropes de l’exèrcit de Franco a la frontera hispanoandorrana, a la Farga de Moles.

El conjunt de les fotografies prové de Barcelona i l’autor, ara per ara desconegut, sembla ser algú resident a Catalunya amb ascendència andorrana.

Mostrar formulari de contacte