Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'ascensor del Parc del Segre ja ha entrat en funcionament

L'ascensor del Parc del Segre ja ha entrat en funcionament

El conseller Ausàs recorda que el departament de Governació ha invertit 462.579 euros en la millora dels accessos i les instal.lacions olímpiques Batalla es felicita per l’eliminació de barreres arquitectòniques i el benefici turístic del giny panoràmic
Ascensor Parc del Segre - Inauguració
07/09/2009 19:22

El nou ascensor panoràmic del Parc del Segre ja funciona. Avui ha inaugurat el giny el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, que ha estat acompanyat durant l’acte per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el director territorial del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Mas, a més d’altres membres del consistori.

El conseller Ausàs ha expressat la seva satisfacció per la posada en funcionament de l’ascensor que comunica el Parc Olímpic amb el centre històric de la Seu i ha manifestat que amb la nova instal.lació “es garanteix des d’ara l’accessibilitat de tots els ciutadans i se salva la barrera arquitectònica que suposen els 10 metres de desnivell existents”.

En el transcurs de l’acte, Ausàs també ha destacat l’esforç econòmic que ha fet el departament en aquestes millores i “el compromís amb la ciutat de la Seu en el seu desenvolupament i el benestar de la seva gent”.

Les obres de l’ascensor han suposat una inversió de 330.000 euros, finançats pel departament de Governació i Administdracions Públiques i la Direcció General de Política Territorial i Obres Públiques. El giny l'ha construït l'empresa Obres i Construccions Jordi Serra, S.L. El projecte anava a càrrec dels arquitectes Anna Vidal i Oriol Solanes.

Nous equipaments i millores en l’accessibilitat


El departament de Governació i Administracions Públiques ha invertit enguany un total de 462.579 euros en el Parc del Segre per facilitar-hi l’accés i millorar les instal.lacions en vistes al Campionat del Món de Piragüisme d’Aigües Braves del 2009, que acull la capital de l’Alt Urgell aquesta mateixa setmana.

A més del finançament de 197.250 euros per a la instal.lació del nou ascensor del Parc Olímpic del Segre, també ha destinat 271.494 euros a la construcció d’un gimnàs i sala de musculació, la pavimentació i la senyalització del circuit perimetral i la construcció d’una passarel.la a l’entrada del Parc, que representa l’eliminació d’una antiga barrera arquitectònica.

Eliminació de barreres arquitectòniques


L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha expressat dos motius de satisfacció en relació amb la posada en funcionament del nou ascensor panoràmic del Parc del Segre. D’una banda, ha recordat que la instal.lació facilita l’accés des del centre històric, i, per tant, beneficia el flux de turistes d’un lloc a l’altre. D’altra banda, ha reiterat que el giny servirà perquè tots els ciutadans, també aquells amb problemes de mobilitat, puguin gaudir del Parc Olímpic.

En aquest sentit, l’alcalde urgellenc ha subratllat la determinació de l’Ajuntament per treballar en l’eliminació de barreres arquitectòniques a la ciutat, com ho demostra, per exemple, les obres per adaptar 90 passos de vianants durant aquesta legislatura, o el canvi d’unes escales per una rampa al Parc Olímpic del Segre.

L'ascensor funcionarà amb l'horari del Parc del Segre

L'ascensor panoràmic de la Seu estarà obert cada dia entre dos quarts de set del matí i les nou del vespre, coincidint amb l'horari del Parc del SEgre. Durant la nit, l'equipament restarà tancat per evitar la possibilitat que sigui objecte d'actes vandàlics.

Mostrar formulari de contacte