Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell preveu un augment de l'ocupació de fins a un 3% aquest estiu

L'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell preveu un augment de l'ocupació de fins a un 3% aquest estiu

La reserva d'habitacions serà al voltant del 70% al juliol i del 80% del 15 d'agost al 15 de setembre

Parador de Turisme de la Seu d'Urgell
Parador de Turisme de la Seu d'Urgell
07/07/2007 21:02

El president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, preveu que l'ocupació hotelera a la comarca augmentarà aquest estiu en un 2 o 3%, assolint un 70% durant el mes de juliol i un 80% sostingut des de la segona setmana d'agost fins al 15 de setembre, segons informa l'ACN.

Sánchez creu que el destí turístic de l'Alt Urgell està en un moment de consolidació, els visitants utilitzen la comarca com 'una plataforma per moure's per gran part del Pirineu', i observa que les estades cada vegada s'allarguen més, cosa que compensa el nombre de clients, que té una tendència a la baixa.

El sector hoteler de l'Alt Urgell constata que les estades dels turistes que visiten la comarca són cada vegada més llargues, ja que l'oferta cultural, d'aventura i de natura que disposa la zona satisfà el client. Segons el president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, el turista que visita la comarca ja no té com a objectiu exclusiu anar a Andorra, sinó que utilitzen l'Alt Urgell com 'una plataforma per moure's per gran part del Pirineu'.

Amb aquestes constatacions, Sánchez creu que aquest estiu les xifres de visitants augmentaran de l'ordre del 2 o 3%, i que es registrarà fins a un 80% d'ocupació hotelera entre la segona setmana d'agost i la segona de setembre, tot i que la tendència és que la temporada estiuenca cada vegada s'allargui més per darrere. Tot i que la majoria de clients que acullen són particulars i que un 90% provenen de l'estat espanyol, el turista estranger està en augment, sobretot els alemanys i els francesos.

Sánchez creu que 's'està consolidant el destí' ja que el potencial de la comarca és 'grandiós', sobretot pel que fa a l'oci de natura. Un altre factor és la tasca de Turisme de la Seu, una empresa de capital mixt que es dedica a promocionar i comercialitzar la comarca, actuant també com a central de reserves, i com a productora d'esdeveniments per atraure visitants, que augmenten any rere any. Tal i com explica Sánchez, un clar exemple és el mes de juny d'enguany, que es preveia fluix i que gràcies a la celebració de diversos esdeveniments esportius i de congressos, s'ha aconseguit un 50% d'ocupació hotelera. El mes de desembre també és una època on s'observa un augment d'ocupació, ja que arriba un turista no tant especialitzat en esquí i això fa que la comarca 'no depengui tant directament de si neva o no'.

Tot i l'optimisme, el president de l'Associació d'Hostaleria pensa que l'Alt Urgell segueix sent un 'destí de pas', i que s'ha de fer els possibles per retenir aquests visitants. El descens en el nombre de visitants, segons Sánchez, també el provoca la millora de les infraestructures, que fa que la gent 'van i vénen' amb molta més facilitat i rapidesa.

Mostrar formulari de contacte