L'Associació Gastronòmica 'La Xicoia' del Pallars Sobirà aparca el ruc per promocionar l'ovella de raça xisqueta
L'Associació Gastronòmica 'La Xicoia' del Pallars Sobirà ha aparcat el ruc per promocionar l'ovella de raça autòctona xisqueta i d'aquesta manera ajudar als ramaders i donar a conèixer les qualitats de la seva carn. El proper dissabte dia 18 celebraran el Sopar de l'Ovella Xisqueta i durant el ral•li gastronòmic els restaurants oferiran menús on l'ovella xisqueta, la vaca bruna, els bolets de primavera o la xicoia, en seran els protagonistes. Josep Castellarnau, president de La Xicoia, ressalta la importància d'anar tots a la una: restauradors, hotelers i ramaders. Durant la presentació de l'acte tots els presents han pogut degustar pernil de ruc.
Segons informa l'ACN, el sopar de l'Ovella Xisqueta pren el relleu al sopar del Ruc, polèmic en edicions passades per les crítiques d'entitats ecologistes, de les quals els cuiners del Sobirà se'n van defensar dient que no cuinaven un animal en protegit i que ajudaven a les explotacions que els criaven.
Els cuiners sempre han elogiat les excel·lents qualitats culinàries de la carn de ruc. El canvi es deu a la voluntat de l'Associació d'ajudar al sector ramader d'aquestes comarques a promocionar i donar a conèixer aquesta raça, de qualitats excepcionals per cuinar, segons el president de La Xicoia, Josep Castellarnau.