Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Associació Ball i Dansa La Seu celebra el Dia Internacional de la Dansa amb un homenatge a 'A Chorus Line'

L'Associació Ball i Dansa La Seu celebra el Dia Internacional de la Dansa amb un homenatge a 'A Chorus Line'

L'entitat ha triat un clàssic dels musicals que actualment es representa a Barcelona. El col·lectiu reclama a l'Ajuntament que se les tingui en compte a l'hora de programar activitats

L'Associació Ball i Dansa La Seu celebra el Dia Internacional de la Dansa (@assoballidansalaseu)
L'Associació Ball i Dansa La Seu celebra el Dia Internacional de la Dansa (@assoballidansalaseu)
29/04/2022 18:30

L'Associació Ball i Dansa La Seu s'ha sumat aquest divendres a la commemoració del Dia Internacional de la Dansa. L'entitat ha fet enguany un homenatge al musical 'A Chorus Line', tot coincidint amb que recentment han assistit a la representació del muntatge que ofereix actualment el Teatre Tívoli de Barcelona sobre aquest clàssic.

En el marc d'aquesta dansa, des de l'associació han lamentat el "malestar" davant del que consideren com a "reiterat tracte d’oblit rebut per part de l’Ajuntament en tota mena d’esdeveniment relacionats amb aquesta activitat", en relació al fet que no se'ls ha inclòs al conjunt d'actes del Dia Internacional que organitza per aquest dissabte l'Espai Municipal de Dansa de la Seu. En un comunicat, Ball i Dansa han dit que creuen que "la seva obligació -del consistori- és saber quines entitats hi ha a la ciutat que es dediquin a la dansa i contactar amb totes".

En aquest sentit, han assenyalat que han col·laborat "sempre i desinteressadament" amb activitats locals com ara el Carnestoltes, la Festa de la Gent Gran o bé la Shopping Night. Per tot plegat, conclouen que "no poden dir que desconeixen la nostra existència" i hi afegeixen que poden "demostrar" que han "lluitat per això". Lourdes Fernández, membre de la junta, ha dit que anys enrere ja havien demanat que se les tingués en compte i que "ara la molèstia ja és massa gran", motiu pel qual han decidit donar-ho conèixer i demanar solucions. 

L'Ajuntament es compromet a atendre les peticions

Sobre aquesta queixa, en nom de l’Ajuntament, la regidora d’Educació, Núria Tomàs, ha demanat disculpes pel fet que no s'hagi inclòs aquesta associació en el programa de l'Espai Municipal per al Dia Mundial de la Dansa. Tomàs ha puntualitzat que aquesta celebració es recupera després de dos anys d'absència per la pandèmia i que el retorn es fa "amb una nova direcció i amb activitats noves que hem intentat omplir amb el màxim de gent". Tomàs reconeix que no van pensar en Ball i Dansa a l'hora de preparar aquest programa i que "evidentment, se les tindrà en compte per a la propera edició i per a qualsevol cosa que necessitin".

En aquest sentit, la regidora s'ha posat en contacte amb la junta de l'associació, a la qual han convidat a fer una reunió amb l'equip de govern i amb la Regidoria de Cultura, com a responsables de l'Espai Municipal de Dansa, "per a qualsevol cosa que necessitin, per peticions que hagin fet d'altres vegades o per a les que puguin fer ara mateix". Tomàs ha assegurat que "se les escoltarà i s'ajudarà en tot allò que pugui fer l'Ajuntament".

Tot i aquesta reivindicació i la "manca d'ajut i col·laboració" que han denunciat, des de l'associació valoren positivament el fet que aquest divendres han pogut gaudir d'un "gran dia" mitjançant el seu "esperit intacte de lluita per poder tirar endavant i seguir ballant, que és el que més ens agrada".

Mostrar formulari de contacte