Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Associació Catalana de Municipis rep positivament el nou Pla Únic d'Obres i Serveis

L'Associació Catalana de Municipis rep positivament el nou Pla Únic d'Obres i Serveis

L'entitat municipalista creu que el PUOSC permetrà planificar inversions per millorar la competitivitat local. Tanmateix, demana que s’aprovin els pressupostos del 2020 i buscar més recursos per ampliar els 250 milions d’euros previstos
L'Alt Urgell
25/07/2019 20:02

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) celebra que ja hi hagi data perquè els ens locals puguin optar a alguna partida del nou Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2020-2024, que arrenca amb una dotació de 250 milions d'euros per al conjunt d'ens locals de Catalunya.

El Govern ha aprovat aquest dimecres les bases reguladores i d’execució i ha anunciat que el 2 de setembre s’obrirà la convocatòria per cobrir necessitats d’inversió dels ajuntaments. Un cop oberta, els ens locals podran presentar projectes fins al mes de novembre per obtenir subvencions a partir del maig de 2020.

El president de l’ACM, David Saldoni, ha celebrat aquest anunci i ha recordat que l’entitat municipalista reclamava des de feia temps un pla d’inversions local per recuperar els anys de dèficit d’ajuts durant la crisi econòmica. Saldoni recorda que des de 2012 no hi havia un pla d’ajuts de la Generalitat per a inversions al món local i reivindica que “els ajuntaments catalans hem estat sempre exemple de bona gestió i cohesió" perquè representen "l’administració pública, que des de fa anys, té superàvit”. 

El representant dels municipis ha manifestat que el PUOSC 2020-2024 permetrà “planificar inversions de futur per millorar el benestar de la ciutadania i la competitivitat dels municipis”. En aquest sentit, ha destacat que reconeixen "l’esforç que realitza el Govern amb aquesta convocatòria" però li demanen "que treballi en dues direccions per garantir-ne la continuïtat: d'una banda, l’aprovació dels pressupostos del 2020 i, de l’altra, la recerca de més recursos per ampliar la xifra de 250 milions d’euros”.

El PUOSC és una eina molt important per als municipis catalans, sobretot, per als mitjans i petits, ja que permet realitzar inversions per impulsar el reequilibri territorial i la pèrdua de població entre els pobles de menys de 5.000 habitants (el 78% dels 947 municipis catalans).

Mostrar formulari de contacte