Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Associació d'Armats de la Seu d'Urgell tocarà el pas lent de la Processó des dels balcons

L'Associació d'Armats de la Seu d'Urgell tocarà el pas lent de la Processó des dels balcons

L'entitat urgellenca insta les associacions i confraries de la ciutat a sumar-se a la iniciativa, que tindrà lloc el pròxim Divendres Sant, de les 19 a les 19.15 hores

Armats de la Seu d'Urgell (Foto: Armats de la Seu d'Urgell)
Armats de la Seu d'Urgell (Foto: Armats de la Seu d'Urgell)
07/04/2020 18:23

L'Associació d'Armats de la Seu d'Urgell ha proposat a les associacions i confraries de la ciutat que aquest divendres se surti als balcons de les cases i es toqui de forma conjunta el pas lent de la tradicional Processó de Divendres Sant, anul·lada a causa de la crisi sanitària pel coronavirus.

La iniciativa es durà terme de les 19 a les 19.15 hores, "per recordar a tota la població el sentit d'aquest dia tan especial". El col·lectiu d'Armats insta tothom a participar en la proposta i finalitza la crida amb el missatge "Tots junts ens en sortirem".

Tant la Parròquia de Sant Ot com l'Ajuntament de la Seu d'Urgell han donat suport a l'acció conjunta per rememorar aquesta manifestació popular, que s’ha consolidat com la més important de tot el Pirineu i com una de les més rellevants de tot Catalunya.

L'entitat urgellenca ja havia iniciat feia setmanes els assajos per a la processó, que es van haver de suspendre pel decret d'estat d'alarma.

Cal recordar que el Bisbat d'Urgell duu a terme els actes tradicionals de Setmana Santa a porta tancada, tot i que els emet per Internet. Divendres Sant està prevista la retransmissió de l'acció litúrgica de la Passió del Senyor (17 h) i l'acte i pregària davant del Crist de la Sang (20.00 h).

 

 

Mostrar formulari de contacte