Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Associació d'Aturats del Pirineu demana novament flexibilitat en la contractació de fronterers

L'Associació d'Aturats del Pirineu demana novament flexibilitat en la contractació de fronterers

El col·lectiu es fa ressò de la queixa de la Unió Hotelera pels problemes per cobrir vacants. El Govern andorrà es mostra sorprès per la reclamació del gremi i apunta que ara mateix hi ha un centenar d'autoritzacions disponibles

Frontera del riu Runer
Frontera del riu Runer
27/09/2016 18:15

L'Associació d'Aturats del Pirineu ha demanat novament que el Govern d'Andorra agilitzi els procediments per a la contractació de treballadors fronterers, concretament en el sector de l'hostaleria, després que la Unió Hotelera (UHA) ha lamentat els problemes amb què es troben per completar les plantilles amb les actuals quotes d'immigració.

Segons la informació publicada pel Diari d'Andorra, el gremi d'hostaleria andorrà manifesta que no troba profesionals per cobrir les seves necessitats de personal. Davant aquest fet, el portaveu de l'Associació d'Aturats, Lluís Mera, ha assenyalat que a l'Alt Urgell "poden trobar gent que actualment estan a l'atur, amb la suficient preparació i disposats a cobrir aquestes necessitats laborals en la condició de treballadors transfronterers".

Mera creu que l'arrel del problema rau en que "l'actual legislació del Principat està massa regulada pel que fa a les quotes" i considera que hi ha marge perquè "es puguin reformar pel que fa a la concessió de permisos de treball a persones residents al Pirineu, cosa que contribuiria  a millorar les relacions entre els habitants del territori". Des de l'entitat comprenen que les empreses andorranes busquin perfils provinents de fora del Pirineu per a determinades feines, però creuen que hi ha molts llocs de treball per als quals no necessiten anar-los a buscar més lluny.

Resposta del Govern

Sobre la queixa dels hotelers pel que fa al procediment de contractació de treballadors estrangers, el ministre andorrà d'Interior, Xavier Espot, ha respost a la UHA que ara mateix encara hi ha disponibles un centenar d'autoritzacions de l'actual quota. Espot s'ha mostrat sorprès per aquesta reclamació i defensa que darrerament ja s'han pres mesures per agilitzar les contractacions, sempre en base a la necessitat de llocs de treball. La quota actual, implantada a l'abril, és de 647 persones i fins ara les empreses n'han sol·licitat 545. Per tant, el ministre creu que no hi ha aquesta urgència per reformar el model.

De la seva part, el secretari general de la Unió Sindical d'Andorra, Gabriel Ubach, ha recordat a la patronal hotelera que si volen bons professionals han d'oferir uns salaris adequats a aquests perfils, en comptes de buscar personal que treballi moltes hores per un sou baix. Ubach considera que els problemes per cobrir vacants són conseqüència en part de les condicions laborals que ofereixen les empreses.

Mostrar formulari de contacte