Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus-Andorra inicia els Reptes 2021

L'Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus-Andorra inicia els Reptes 2021

El calendari d’activitats de l'entitat pirinenca inclou travesses, cims, estanys i sortides amb lluna plena. Els participants rebran premis en funció de les propostes que finalitzin
Presentació dels Reptes 2021 de marxa nòrdica (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
13/04/2021 18:20

L’Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus-Andorra ha presentat aquest dimarts el calendari de la tercera edició dels Reptes, que enguany inclouen tres travesses (amb desplaçament inclòs), dos cims, dos estanys i tres sortides amb lluna plena amb sopar.

El president de l'entitat, Albert de Gràcia, ha explicat que s'han preparat 10 propostes "per gaudir d’experiències úniques al Pirineu, amb guiatges singulars i interpretatius que tenen un valor afegit que és difícil de trobar en sortides pel Pirineu català i Andorra".

El primer repte tindrà lloc aquest dissabte, 17 d'abril, amb la travessa del Querforadat a la Seu d’Urgell. Es tracta d'un recorregut pel vessant nord del Cadí, a través de senders espectaculars que uneixen els pobles del Querforadat, Cava, Ansovell, el Boscalt, la Molina de Lletó, Lletó, Vilanova de Banat i Alàs. Gràcies al desplaçament amb autocar, els participants podran gaudir d’aquesta ruta lineal pels millors paratges del Cadí entre la Cerdanya i l’Alt Urgell. Aquest repte ja ha exhaurit les seves places i es durà a terme en tres grups separats -cadascun amb el seu guia titulat- per complir amb la normativa anti-COVID.

Pel que fa la resta d'activitats, està programada una ascensió al Montsec de Rúbies (30 de maig), la travessa Sant Maurici-Aigüestortes (3 de juliol), una sortida al Pic de l'Orri amb lluna plena (24 de juliol), una excursió als estanys d'Angonella (7 d'agost), una nit de lluna plena al Cadí (21 d'agost), una nit de lluna plena al Pic de Maià (18 de setembre), la travessa Ransol-Sorteny (26 de setembre), una ascensió a la Tossa Plana de Lles (2 d'octubre) i una sortida als estanys de Pessons i Montmalús (17 d'octubre).

Informació, inscripcions i premis

Per a més informació dels 10 reptes, així com per formalitzar les inscripcions, es pot consultar el web www.nordicwalking.cat o bé enviar un correu a o

Com en les edicions 2018 i 2019, l'organització repartirà premis entre els participants al Reptes 2021, gràcies a les empreses i les institucions col·laboradores. Les persones que completin 4 reptes entraran en un sorteig de premis; les que en culminin 6, tindran un regal segur i també entraran en un sorteig; mentre que les que acabin 8 reptes obtindran un regal i una samarreta.

"Reptes 21" compta amb la col·laboració del Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Salomon, Taurus, Menja’t l’Alt Urgell, Andar Sports i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA). La iniciativa es va anul·lar l'any passat a causa de la COVID-19.

Calendari  complet

  • 17 d’abril TRAVESSA del Querforadat a la Seu d’Urgell: Gran recorregut pels peus del Cadí, per gaudir dels millors paisatges, pobles i natura de la cara nord de la serra més emblemàtica del Pirineu. (+info)
  • 30 de maig ASCENSIÓ al Montsec de Rúbies: Prepirineu feréstec. Aquesta serra és un impressionant mirador pirinenc. Es complementarà la sortida amb visita de congostos i pobles amb encant.(+info)
  • 3 de juliol TRAVESSA Sant Maurici-Aigüestortes: Una ruta única, només factible en un dia amb l’organització proposada, on es podrà visitar el sector de Sant Maurici i Aigüestortes. (+info)
  • 24 de juliol LLUNA PLENA al Pic de l’Orri: Nit de sensacions des d’un dels millors miradors del Pirineu, amb sopar durant la sortida de lluna plena. (+info)
  • 7 d’agost ESTANYS d’Angonella: Un dels menys coneguts d’Andorra. Després d’una bonica ruta per la vall glacial, es troben aquests estanys, que conviden a desconnectar. (+info)
  • 21 d’agost LLUNA PLENA al Cadí: Nit màgica de lluna plena al Cadí amb sopar durant la sortida de lluna plena pel Pedraforca. (+info)
  • 18 de setembre LLUNA PLENA al Pic de Maià: Ascensió espectacular, per veure la sortida de la lluna plena sobre un mar de muntanyes andorranes. (+info)
  • 26 de setembre TRAVESSA Ransol-Sorteny: Una de les millors propostes de travessa a Andorra, per caminar entre els cims més alts del Principat, en un paisatge espectacular. (+info)
  • 2 d’octubre ASCENSIÓ a la Tossa Plana de Lles: Fent una variant a la ruta clàssica, s’ascendirà al cim per zona d’estanys fins al sostre de la Cerdanya. (+info)
  • 17 octubre ESTANYS de Pessons i Montmalús: Tot i molt freqüentats, la ruta proposada s’allunya de les massificacions i ens porta a conèixer aquests paisatges de somni.(+info)