Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Associació Llibre del Pirineu participa a la Setmana del Llibre en Català

L'Associació Llibre del Pirineu participa a la Setmana del Llibre en Català

El col·lectiu hi és present mitjançant l'estand del Ministeri de Cultura i Esports d'Andorra i amb el suport de l'IDAPA. Entre els autors que hi faran presentacions hi ha Albert Villaró, Josep Espunyes i Iñaki Rubio
Primeres presentacions, aquest divendres, de la Setmana del Llibre en Català (@LaSetmana)
09/09/2022 17:45

El Ministeri de Cultura i Esports d'Andorra, a través de l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques, participa des d'aquest divendres i fins al 18 de setembre a la Setmana del Llibre en Català, al Moll de la Fusta de Barcelona. Enguany l'esdeveniment celebra la 40a edició i el Principat hi és present sota un mateix estand, el número 65, on s'hi pot trobar les edicions del Govern d’Andorra, l’Associació d’Editors d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu. Així, s’oferiran en total prop de 230 títols, inclòs algun material amb format diferent al del llibre, com ara la revista Portella i la revista que edita cada any Àgora Cultural.

Andorra va comptar per primer cop amb estand propi a la Setmana l'any 2012, va repetir al 2014 i des del 2016 no hi falta cap any, amb l'objectiu de "promoure el sector editorial andorrà i pirinenc, presentar les publicacions que directament o indirectament s’han fet per encàrrec o amb suport institucional i exposar, d’aquesta manera, una mostra del ventall cultural del Principat i del Pirineu", tal com expliquen des del Govern.

De la seva part, l’Associació Llibre del Pirineu rep el suport també de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA). Els editors, escriptors, entitats i institucions amb producció editorial poden vendre les seves obres a l'estand mateix, la qual cosa dóna un relleu especial a les darreres novetats. A més, també es disposarà d’obres d’autors andorrans publicats per segells catalans, com són Pagès, Grup 62 o Males Herbes.

El 17 de setembre, 'Matí d'Andorra'

Aquesta presència tant d'Andorra com de l'Alt Pirineu a la Setmana del Llibre en Català s’acompanya de diverses activitats. Tal com és habitual, el més destacat són les presentacions de novetats, que es faran dissabte vinent dia 17 amb el lema 'Matí d'Andorra'. La jornada començarà a 2/4 de 12 amb una taula rodona presentada per Noemí Rodríguez, en què es parlarà dels llibres Parets de pedra seca, de Cèlia Mallafré (Ed. Andorra); Les ànimes sordes, d'Albert Villaró (Medusa), La vida teatral a Andorra de 1900 a 1970, de Fabiola Sofía Masegosa (Acadèmia Masegosa); Moles i molins fariners d’Andorra, de Francina Pons Pifarré (Aloma Editors), i Olor de difunt, de Ludmilla Lacueva Canut.

Tot seguit (12.20 h) es presentarà 100 coses que has de saber sobre Andorra (Anem Editors), amb els seus autors, Arnau Colominas i Maria Cucurull. I al cap de mitja hora (12.50 h), l'editorial urgellenca Salòria donarà a conèixer Jocs i cançons infantils d'abans, mitjançant una conversa entre el seu autor, Josep Espunyes, i l'editor, Marcel·lí Pascual. Just després (13.15 h), Albert Villaró conversarà amb els autors de les novetats d’Editorial Medusa: Tractat d'anatomia, d’Òscar Palazón; Quatre dones del setze, de Laia de Ahumada, i Sis pamflets de por i una traducció, d’A. Munné-Jordà. Paral·lelament, des de les 12, Núria Gras i Josefina Porras presentaran l'obra La senyoreta.

La jornada dedicada a Andorra i el Pirineu es completarà al vespre (20.30 h) als Cinemes Maldà, on es projectarà el documental de Jorge Cebrián 'Pena capital', dedicat a la impactant història del darrer pres condemnat a mort i executat a Andorra. Aquesta estrena comptarà amb la presència d’Iñaki Rubio, autor del llibre Morts qui us ha mort (Ed. Comanegra), que aborda aquest cas i que ha estat recentment un èxit de vendes. Cebrián i Rubio faran una petita xerrada prèvia a l’estrena en cinemes del documental. Abans d'aquest acte, Rubio signarà exemplars del seu llibre a les 6 de la tarda a l’estand de Comanegra.

Tot i això, el programa ja arrenca aquest dissabte mateix, dia 10, al matí (11.15 h), quan el traductor Jaume Almirall presentarà El tercer casament de Kostas Taktsís (Ed. Totalibros), mitjançant una entrevista conduïda pel periodista i presentador Marc Giró. I per la Diada Nacional de Catalunya, aquest diumenge (16.00 h), la mateixa editorial donarà a conèixer Cares enmig de l’aigua, de Janet Frame, amb una conversa entre l’editor Jan Arimany i Iolanda Batallé.

Més de 250 expositors

La Setmana del llibre en català és una mostra que té per objectiu promoure la lectura i la venda de llibres en català. Enguany agruparà 259 expositors, dels quals 206 són segells editorials i 25 són llibreries. A més de Catalunya i Andorra, també hi són representats de manera destacada el País Valencià i les Illes Balears. Hi ha quatre escenaris i el tradicional espai de revistes d'IQuiosc.cat, on s'hi pot formalitzar subscripcions. Enguany, després de la fi de les restriccions, s'amplia tant l'horari com el nombre d'activitats.

Les editorials, entitats i institucions que són presents a l'estand d'Andorra són: Andorra Recerca+Innovació, Consell General, Editorial Andorra, Límits, Aloma Editors, Anem Editors, Mesclant Editors, Societat Andorrana de Ciències, Trotalibros, Editorial i Acadèmia Masegosa, Salòria, Medusa i Marinada Edicions.

Mostrar formulari de contacte