L'Ateneu Alt Urgell enceta una campanya a Verkami per créixer
El local del carrer Capdevila preveu habilitar una sala annexa i cobrir les despeses mínimes de les persones que hi impulsen activitats. Aquest cap de setmana passat s'ha celebrat el primer aniversari de l'espai
L'Ateneu Alt Urgell ha iniciat una campanya a Verkami amb l'objectiu de poder finançar els seus nous projectes. La proposta s'ha presentat tot coincidint amb el primer aniversari, que han celebrat aquest cap de setmana al local del carrer Capdevila.
Des de l'entitat han valorat especialment la gran varietat d'activitats socials i culturals que s'han impulsat durant aquests primers dotze mesos, amb xerrades, presentacions, recitals, passis de documentals, exposicions i representacions teatrals. Ara es proposen "fer un pas endavant" tot condicionant una sala annexa i comptant amb "un petit pressupost per agrair als ponents, músics i talleristes que ajuden a tirar endavant l'agenda", tot pagant-los "com a mínim el transport i el sopar". El condicionament de la sala consistirà a acabar les parets interiors amb pladur, anivellar el terra i posar-hi il·luminació, a més a més d'adaptar armaris cedits per socis i col·laboradors per guardar-hi objectes.
D'altra banda, en cas que s'aconsegueixi superar l'objectiu del Verkami (2.000 euros), l'Ateneu es planteja dotar la sala d'actes principal "d'unes bones condicions pel que fa al so, la il·luminació i la projecció, i evitar els problemes actuals de reverberació".
"Créixer amb paraules"
La campanya s'ha vinculat a la parla tradicional de l'Alt Urgell i, concretament, al mural que presideix l'espai d'activitats, amb la silueta de la comarca feta amb paraules que estan quesdant fora de l'ús estàndard, com ara menester (necessitar) o moixons (ocells). Concretament, s'ha creat un conjunt de "recompenses" per als mecenes, com ara plaques, adhesius, bosses de cotó o samarretes, amb aquestes paraules autòctones. Cada mecenes tindrà un obsequi amb el mot que hagi triat.
L'Ateneu Alt Urgell es va inaugurar el 25 de juliol del 2015, després de mesos de treball per part dels mateixos impulsors per crear "un espai autogestionat, compromès amb el territori, fomentant el debat i l’acció col·lectiva". S'hi organitzen activitats per a tots els públics i per a totes les edats, que inclouen art, música, cant, història, cuines del món, tallers, actes solidaris, xerrades, presentacions de llibres, dansa, ball, tertúlies, projeccions, sortides patrimonials i esport amb la Secció Ciclista. Entre els ponents locals hi ha hagut Pep Benavent, Carlos Guàrdia, Carles Gascón, Lluís Obiols i Kiko Pallarès, entre d'altres.