Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Audiència de Lleida concreta que els pares de Nadia Nerea només hauran de retornar 62.000 euros dels més de 400.000 estafats

L'Audiència de Lleida concreta que els pares de Nadia Nerea només hauran de retornar 62.000 euros dels més de 400.000 estafats

La nova resolució judicial calcula aquest import a partir del que han pogut acreditar 65 dels afectats. Les devolucions es faran majoritàriament particulars, tot i que també n'hi ha a escoles, entitats, grups de teatre o comerços

Imatge dels pares de la Nadia Nerea, asseguts al banc dels acusats a l'Audiència de Lleida el 2 d'octubre de 2018 (Foto: ACN)
Imatge dels pares de la Nadia Nerea, asseguts al banc dels acusats a l'Audiència de Lleida el 2 d'octubre de 2018 (Foto: ACN)
07/10/2019 18:25

L'Audiència de Lleida ha concretat en una nova sentència que els pares de Nadia Nerea, una nena que pateix una malaltia rara, hauran de tornar 62.284,31 euros dels 402.232,65 que una resolució anterior establia que van estafar a 65 afectats. La Sala respon així al requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que al maig de 2019 va estimar parcialment el recurs de la defensa pel que fa a la responsabilitat civil i anul·lava la part que feia referència a les indemnitzacions ''per falta de concreció''.

El TSJC va instar l'alt tribunal lleidatà a fer una ''individualització'' dels perjudicats a qui s'havia d'indemnitzar i a concretar quines quantitats van rebre com a donatius de forma fraudulenta i que no es van destinar a tractaments mèdics de la menor. Ara, segons indica la nova sentència emesa per l'Audiència de Lleida, els condemnats per estafa continuada agreujada només hauran de fer efectiu el pagament a aquells afectats que han pogut acreditar que al seu dia els hi havien ingressat diners amb aquesta finalitat. Els afectats són majoritàriament particulars, tot i que també hi ha a escoles, entitats, grups de teatre o comerços, entre d'altres.

La quantitat més elevada de diners que hauran de retornar a un dels 65 afectats que han pogut acreditar el seu donatiu és de 13.000 euros, tot i que també n'hi ha una altra de 6.500 euros i dos més de 6.000 euros cadascuna.

Condemnats per estafa continuada

Fernando Blanco i Margarita Garau, condemnats per estafa continuada agreujada a cinc anys i tres i mig de presó respectivament, es troben actualment en llibertat a l'espera que la sentència sigui ferma. En el cas del pare, va sortir del centre penitenciari de Ponent el mes de juny passat, un cop havia complert en presó provisional la meitat de la pena, tal com estableix el Codi Penal.

L'estafa es va destapar al desembre de 2016, quan es va descobrir que els progenitors de la Nadia s'estaven enriquint amb les donacions que rebien per fer front a tractaments mèdics inexistents de la petita, que pateix tricotiodistrofia.

Mostrar formulari de contacte