Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'ecocomptador entre Llirt i Estamariu detecta 1.000 passos el primer any de funcionament

L'ecocomptador entre Llirt i Estamariu detecta 1.000 passos el primer any de funcionament

El sistema comptabilitza el pas de persones i ha de servir per mesurar l'impacte del Camí de Retrobament. Un altre aparell de la ruta, instal·lat a Bescaran, ja ha comptat 1.800 usuaris des del 2011

Ecocomptador
Ecocomptador
02/11/2015 17:40

L'ecocomptador que es va instal·lar ara fa un any entre els pobles de Llirt i Estamariu -el sisè i darrer de la xarxa d'ecocomptadors que hi ha escampats al llarg del Camí de Retrobament- ja ha recollit un total de 1.000 passos de trànsit de persones. Així es desprèn de la primera lectura de dades que aquest dilluns han realitzat tècnics de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) per a aquest tram que forma part de l'antic camí de pastors que uneix els territoris de l'Alt Urgell, Andorra i l'Arieja, amb sortida des de la Seu i arribada al municipi d'Auzat.

En aquesta jornada també s'ha recollit les dades de l'ecocomptador situat a l'EMD de Bescaran, en el tram que va des del refugi de Midós fins a la Rabassa (Principat d'Andorra). Aquest lector ha recollit un total de 1.800 passos des que va començar a funcionar l'any 2011. Després de la recollida i la transmissió d'aquestes dades, i mitjançant una aplicació informàtica específica, es podrà obtenir informació “molt valuosa” sobre l'ús dels camins com ara quantes persones hi han circulat al cap de l'any, amb el dia i l'hora concreta de pas, i estadístiques de pas agrupades en diferents períodes de temps.

Els ecocomptadors, segons detallen des de l'Ajuntament de la Seu, són aparells que tenen una planxa sensible als canvis de pressió, que s'enterra a poca fondària en un punt del camí i que emet un impuls elèctric cada vegada que una persona la trepitja. Aquest senyal es transmet a un comptador, també soterrat, situat a la vora del camí i que és l'encarregat de registrar aquesta informació i guardar-la en la memòria.

El Camí de Retrobament està vinculat al projecte Fem de la frontera un camí cap a la formació, del programa POCTEFA de la Unió Europea. Fonts del projecte afirmen que “tota aquesta informació ha de servir per seguir desenvolupant estratègies de promoció eficaces al voltant del Camí de Retrobament i del territori”.

 

Mostrar formulari de contacte