Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'editorial pirinenca 'Salòria' publica un nou llibre d'Ignasi Revés

L'editorial pirinenca 'Salòria' publica un nou llibre d'Ignasi Revés

"Esmorzars de l’Ebre" fa un viatge literari i gastronòmic per la cultura culinària de les Terres de l’Ebre L'autor fa una tria d'alguns dels establiments gastronòmics de la zona

09/04/2010 13:45

L’escriptor de Sarroca, Ignasi Revés, publicarà aquest Sant Jordi el llibre “Esmorzars de l’Ebre”, en el qual fa un repàs literari per la gastronomia de les terres de l’Ebre a través d’un seguit d’esmorzars tradicionals de forquilla i ganivet. La trama de l’obra, tot i ser de temàtica gastronòmica, gira al voltant de l’aigua que es converteix en el fil conductor i en l’enllaç entre els diferents capítols.

L’autor fa una tria d’alguns dels establiments gastronòmics amb més solera, els visita (molts cops sense avisar ningú) i descriu literàriament, i de forma personal, les característiques dels plats més típics, així com la història dels establiments, la clientela del moment i la seva vinculació amb la cultura i les reivindicacions i costums de la societat ebrenca.

Entre les visites i les cròniques d’esmorzars de forquilla i ganivet que Ignasi Revés publica en el llibre hi ha les dels següents establiments: Tasca Bohemia i Bar Esther (Tortosa), Ca les Barberes (Paüls), el Bar la Creu (Móra d’Ebre), el Bar Restaurant Sergio (Sant Carles de la Ràpita), Can Joan (Horta de Sant Joan), el Bar Ismael (Gandesa), el Racó (Flix), el Restaurant l’Estany (Amposta), Los Bessons (Deltebre), l’Hotel Restaurant Diego (Santa Bàrbara), el Bar Maig (Flix), la Festa de la Clotxa de la Fatarella i l’Hotel Fuente del Miro (Vall-de-roures).

Aquest és el tercer llibre d’Ignasi Revés que l’any 2008 va publicar Oli en un llum (Editorial Fonoll) on es va descobrir com un dels escriptors joves amb més projecció de les comarques lleidatanes. El segon llibre que va publicar va ser Esmorzars de Lleida, l’any 2009, llibre que encetava la col•lecció Forquilla i Ganivet. Revés ha treballat en diversos mitjans de comunicació com La Mañana o el Som Garrigues, actualment està afincat a Reus i col•labora com articulista en diaris i revistes d’arreu de Catalunya.

“Esmorzars de l’Ebre” segueix la col•lecció “De forquilla i ganivet” que tindrà continuïtat per tot el territori català. El llibre està editat per Edicions Salòria, societat que va iniciar l’activitat literària l’any 2007 a la Seu d’Urgell.

Mostrar formulari de contacte