Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'EMD d'Estana i el Parc Natural del Cadí-Moixeró habiliten un aparcament de 1.800 m2 per controlar la presència de cotxes

L'EMD d'Estana i el Parc Natural del Cadí-Moixeró habiliten un aparcament de 1.800 m2 per controlar la presència de cotxes

Es vol evitar així molèsties a veïns i ramaders, després que aquest estiu el poble ha rebut fins a 150 visites en un sol dia. L'espai protegit recorda que els vehicles mal estacionats a tocar de camins, prats o espais delimitats poden ser retirats per la grua

Terreny habilitat com a aparcament a Estana (Foto: PN Cadí-Moixeró)
Terreny habilitat com a aparcament a Estana (Foto: PN Cadí-Moixeró)
26/08/2021 17:55

L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d'Estana, en col·laboració amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró, ha habilitat un aparcament de 1.800 metres quadrats a l'entrada del poble, que forma part del municipi cerdà de Montellà i Martinet.

El principal objectiu d'aquesta mesura, que de moment s'aplicarà a l'estiu, és canalitzar els nombrosos vehicles que arriben a Estana cap a aquest nou prat habilitat com a aparcament temporal, durant les setmanes de més afluència, que són sobretot les del mes d'agost. Els visitants hi vénen principalment per visitar tant el poble com, especialment, Prat de Cadí, un dels indrets més singulars de la serra del Cadí. Un altre atractiu de la zona és la ruta dels miradors del Pla de l'Àliga. Aquest aparcament que s'ha habilitat funciona des del 2 d'agost i serà operatiu fins al 12 de setembre.

El president de l'EMD de Víllec i Estana, Joan Garreta, ha explicat a RàdioSeu que l'objectiu és reduir el nombre de vehicles a l'aparcament de Coll de Pallers i a dins el poble, per evitar els nombrosos problemes d'accés pels veïns del poble i els ramaders que treballen a la zona. En alguns moments de la temporada s'han arribat a comptar uns 150 vehicles en una sola jornada.

L'habilitació de l'estacionament inclou un reforç de la senyalització de la zona i la presència d'un informador del Parc Natural, que hi treballa l'últim cap de setmana d'agost i els dos primers caps de setmana de setembre, de les 9 del matí a la una del migdia, les hores en què hi sol haver més moviment de cotxes.

Prohibit aparcar en terrenys o obstruir camins

El Parc Natural recorda que, en indrets com Estana, els cotxes només poden aparcar-se en els llocs habilitats i que no es pot deixar en vehicle en qualsevol racó. En aquest sentit, queda expressament prohibit estacionar en llocs on s'impedeixi l'accés a les finques, als habitatges o als camins de la xarxa viària, com tampoc als camps (tan si són conreats com si no), prats, pastures i espais delimitats per tancats elèctrics. També està prohibit deixar el cotxe a les entrades de camins, en accessos a camps o prats, pistes de desembosc i en lloc on no es pugui garantir el pas d'un vehicle pesant. En aquest darrer cas, hi ha d'haver sempre una amplada de circulació útil d'un mínim de 3 metres.

En aquest sentit, des de l'espai protegit recorden que, tal com passa a les àrees urbanes, els vehicles mal estacionats al medi natural i que impedeixen la circulació a d'altres vehicles -i en especial als agrícoles, de serveis oficials o d'emergències- poden ser retirats per la grua.

Des del Parc Natural del Cadí-Moixeró contribueixen de forma directa a la reordenació dels accessos al parc, i amb mesures com aquestes es pretén donar un suport actiu als ajuntaments i a les EMD per conservar l'espai natural.

Mostrar formulari de contacte