Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'empresa Nestlé podrà instal·lar a la Coma i la Pedra una planta per explotar la reserva d'aigua del Pujol

L'empresa Nestlé podrà instal·lar a la Coma i la Pedra una planta per explotar la reserva d'aigua del Pujol

El POUM del municipi desurbanitza 18 hectàrees del Port del Comte

26/01/2012 10:23

La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verd al Pla d'Ordenació Urbanística de La Coma i la Pedra (Solsonès) que contempla com a no urbanitzables divuit hectàrees del Port del Comte. Així ho ha explicat el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, després de la reunió que s'ha celebrat aquest dimecres a Manresa.

Serra ha indicat que es tracta d'una operació "molt valenta" amb l'objectiu de preservar una superfície de sòl forestal que estava "en perill d'un probable futur desenvolupament residencial".

Amb l'aprovació del POUM també s'ha donat llum verda a l'empresa Nestlé, propietària de la finca del Pujol, perquè pugui construir una hipotètica planta embotelladora d'aigua. La multinacional suïssa va adquirir les prop de 800 hectàrees de la finca, situada al vessant sud de la serra del Verd, amb l'objectiu d'assegurar-se una possible comercialització de l'aigua de la font del Pujol. La futura nau, d'uns 12.000 metres quadrats, podria generar entre 40 i 50 llocs de treball

El municipi solsoní consta de tres nuclis diferents: la Coma, la Pedra i el Port del Compte, amb 267 habitants i 577 habitatges. El 48% de la població pertany a la Coma, el 24'6% a la Pedra i el 27,4% al Port del Comte. Serra ha destacat que dels habitatges, un 18% són de primera residència, mentre que el 82% ho són de segona.

Mostrar formulari de contacte