Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'empresa urgellenca Cheap Films crea pel·lícules 'low cost' per dinamitzar esdeveniments

L'empresa urgellenca Cheap Films crea pel·lícules 'low cost' per dinamitzar esdeveniments

La nova productora ofereix a grups i empreses gravar, muntar i visualitzar els films en un sol dia La proposta es planteja tant com a activitat de grup com per donar-se a conèixer
Cheap Films (ACN/Ferran G.Queralt)
26/05/2015 13:55

Una productora de la Seu d'Urgell de recent creació, Cheap Films, ofereix des d'aquest any a grups i empreses rodatges de pel·lícules clàssiques per dinamitzar esdeveniments de diferents tipus.

La idea del projecte va sorgir fa un parell d'anys i durant l'any passat els seus promotors van estar fent proves. Aquest 2015 la idea ha saltat definitivament al mercat i està en ple funcionament. El fundador de Cheap Films, Xavier Socías, ha explicat a l'ACN que l'objectiu principal és "recuperar l'essència del cinema dels anys 20 i fer passar una bona estona a un grup de persones". Socías remarca que és una activitat "molt transversal" i apta per a tots els públics per això actuen tant en comiats de solters, com en comunions i festes d'aniversari o d'empreses.

Esdevenir per unes hores un personatge de Dràcula, ser Robin Hood, un vaquer en un western o viure la Segona Guerra Mundial, és el que fa possible Cheap Films. Aquesta nova iniciativa munta una activitat en què els seus participants reviuen rodatges de pel·lícules històriques i en són els protagonistes.

Cheap Films irromp normalment en un acte en què se'ls ha contractat i on la major part dels participants no en tenen coneixement. Un director de cinema i un càmera expliquen als participants que gravaran una pel·lícula i ells en són els protagonistes. Seguidament fan el repartiment de papers i de vestuari. Un cop tothom sap el paper que li pertoca i està vestit, el director els explica l'argument de la pel·lícula i comença el rodatge.

Socías remarca que "la pel·lícula serà muda, ja que ningú té temps d'aprendre un guió, som nosaltres que els apuntem des de darrere la càmera". I afegeix que "Cheap Films va a buscar els clixés, no volem fer cap recreació o còpia, sinó que adaptem un guió perquè es pugui gravar en set o vuit escenes".

"Quan el rodatge ha acabat el grup que ha participat segueix amb la seva activitat, normalment un dinar o un sopar", diu Socías. Llavors és quan Cheap Films es posa a treballar i fa el muntatge de la pel·lícula que s'estrenarà en l'altra part de l'activitat que tenen programada. Socías remarca que "els actors que fa dues hores rodaven la pel·lícula ja es poden veure actuant, aquest és un punt fort del projecte". Passats dos dies, explica Socías, els participants reben un correu electrònic amb un enllaç on poden veure o descarregar-se la pel·lícula.

Mostrar formulari de contacte