Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'empresari andorrà Joan Viladomat adquireix el 50% de la societat que explota Portainé i Espot

L'empresari andorrà Joan Viladomat adquireix el 50% de la societat que explota Portainé i Espot

02/12/2009 10:36

L'empresari andorrà Joan Viladomat ha adquirit el 50% de l'estació d'esquí de Gran Pallars, que explota els complexos de Portainé i Espot. La compra s'ha fet a partir d'una ampliació de capital d'aquesta societat. L'adquisició s'ha aprovat aquest dimarts a Rialp, en la junta d'accionistes de Gran Pallars.

L'operació accionarial busca millorar la competitivitat de Gran Pallars i aprofitar el 'know-how' i l'experiència en gestió de camps de neu del nou accionista, amb el que això suposa de sinergies cara a aspectes comercials i de formació de personal.

El capital aportat per Pas Grau Internacional -entre 250.000 i 300.000 euros- permetrà a Pas Grau Internacional fer-se amb el control del 50% de Gran Pallars, mentre que la resta de l'accionariat continuarà en poder d'agents del territori, com ara la Diputació de Lleida, els ajuntaments del Pallars Sobirà d'Espot i Rialp, i els empresaris de la comarca.

L'ampliació de capital es veu com una oportunitat pre a Gran Pallars per tal de disposar d'un soci tecnològic i "fer sostenible el seu projecte de la mà d'un accionista de referència en el sector de la neu, la qual cosa vol servir per millorar la competitivitat de les estacions del Pallars en els mercats internacionals, tot just quan ha d'entrar en funcionament l'aeroport de Lleida-Alguaire".

El conseller delegat de Gran Pallars, Joan Sala, ha especificat que, "tot i que l'empresa no necessitava una ampliació de capital, la possibilitat d'incorporar un soci de referència del sector de la neu, amb tot el que això comporta, ha que fet que el Consell d'Administració hagi vist amb bons ulls la compra". "Per nosaltres és molt important ser competitius i això només s'aconsegueix amb aliances i acords", ha afegit.

En aquest sentit, Viladomat ha volgut deixar clar que "no ens hauríem plantejat entrar en l'accionariat de Gran Pallars si no fos amb el consens dels accionistes". El model empresarial creat al Pallars, en el qual participen l'administració, empresaris privats del territori i empreses dedicades al cent per cent al món de la neu, "és molt exportable a altres camps de neu. Pensem que es tracta d'un model mixt sostenible i industrial entre inversors privats i públics, que no té res a veure amb el totxo", ha reflexionat Viladomat.

Gran Pallars i Pas Grau Internacional

La societat Gran Pallars SL, constituïda formalment el 2007, gestiona des de fa dues temporades els complexos hivernals d'Espot i Port Ainé, que són propietat de l'Institut Català de Finances (ICF), després d'adjudicar-se la seva propietat en subhasta pública, la primera l'any 2005 i la segona el juny del 2007.

En breu, l'ICF ha de signar el conveni de renovació de la concessió a Gran Pallars, que va ser l'única empresa que es va presentar a un nou concurs públic per gestionar les estacions d'Espot i Port Ainé.

Per la seva banda, Pas Grau Internacional és la branca internacional de SAETDE. Participa en projectes de neu a Catalunya, França, Argentina, Turquia i l'Índia. En l'actualitat els socis privats de la companyia, la família Viladomat i Albareda, estan en negociacions amb el Comú d'Encamp per tal d'adquirir la totalitat de la companyia i deslligar el Comú de qualsevol projecte a l'estranger.

Mostrar formulari de contacte