Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'encariment de la factura de la llum situa la inflació interanual de la demarcació de Lleida al 2,7%

L'encariment de la factura de la llum situa la inflació interanual de la demarcació de Lleida al 2,7%

És la xifra més alta de Catalunya, on la mitjana és del 2,3%. El descens de preus de fruites i verdures han ajudat a compensar el nou augment de les elèctriques
Torre elèctrica a Sort
11/10/2018 14:00

La inflació interanual a la demarcació de Lleida segueix augmentant i aquest setembre passat s'ha tancat amb una xifra del 2,7%, l'increment més alt de tot Catalunya, on la mitjana nacional és del 2,3%.

Els nous increments de la factura de la llum -que en una dècada s'ha encarit un 55%- han fet que, només al setembre, la inflació a la demaració lleidatana s'hagi incrementat un 0,4%, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Mentre que les companyies elèctriques escalfen la inflació, en canvi, el comportament dels preus de les fruites i verdures fresques han anat a la baixa i han ajudat a contenir l'IPC.

Al conjunt de Catalunya, els preus van pujar un 0,1% al setembre i van situar la taxa d'inflació anual en el 2,3, una dècima més que la registrada a l'agost. A banda de la factura de la llum, els altres elements que van ajudar a escalfar la inflació, tot i que amb menys rellevància, són l'habitatge, hotels, cafès i restaurants. En sentit contrari s'ha comportat la cistella d'aliments i begudes no alcohòliques, especialment en fruites i verdures.

La inflació subjacent, la que no té en compte els preus dels productes frescos no elaborats i els derivats del petroli, s'ha situat al setembre en el 0,8%, la mateixa taxa que a l'agost.

Mostrar formulari de contacte