Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'encariment dels combustibles eleva fins al 2,9% la inflació interanual a la demarcació de Lleida

L'encariment dels combustibles eleva fins al 2,9% la inflació interanual a la demarcació de Lleida

És l'augment de preus més elevat de tot l'Estat els darrers dotze mesos. L'increment ha estat especialment pronunciat a l'octubre, amb un 1,1%
Trànsit a la carretera N-260, a Castellciutat
15/11/2018 11:45

La inflació interanual a la demarcació de Lleida s'enfila fins al 2,9%, segons les dades actualitzades que ha presentat l'Institut Nacional d'Estadística. És actualment la xifra més alta de tot l'Estat. Un fet al qual hi ha contribuït l'augment de preus especialment pronunciat de l'octubre, quan en un sol mes van pujar un 1,1%.

L'encariment de la benzina i el gasoil ha estat el factor que més ha afectat l'augment de preus. En aquest sentit, aquest mes mateix Unió de Pagesos ha denunciat que, per exemple, amb el gasoil agrícola els preus s'han encarit quatre vegades més que l'augment de cotització del petroli als mercats internacionals. Els professionals denuncien així una situació d'especulació amb el preu de venda dels carburants a l'Estat espanyol.

D'altres sectors que han fet augmentar la inflació són els productes i serveis d'oci i cultura. En aquest àmbit, els paquets turístics van reduir preus, però en menor mesura que ara fa un any. Per contra, a l'octubre va baixar el preu de la factura elèctrica, després que s'havia disparat els mesos anteriors.

A la demarcació de Girona, els preus a l'octubre van pujar 0,9 punts i van deixar la inflació interanual en el 2,4%, exactament igual que les dades del conjunt de Catalunya. A Barcelona també la inflació també va pujar el mes passat en un 0,9%, tot i que la interanual és lleument inferior (2,3). I a Tarragona, amb un increment del 0,8%, la taxa se situa en el 2,6, la segona més alta de Catalunya després de Lleida.

Mostrar formulari de contacte