Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'equip de govern de la Seu garanteix el compliment del Pacte d'Austeritat

L'equip de govern de la Seu garanteix el compliment del Pacte d'Austeritat

Jesús Fierro pronostica que l'estalvi econòmic podria sobrepassar els 400.000 euros La moció del PSC-Progrés sobre el Pacte va ser rebutjada per CIU i ERC, mentre que ICV i el PP van abstenir-se. Tampoc va prosperar la proposta d'obertura del pont del Serrat de la Capella  
Fierro - Ordeig - Pacte d'austeritat
06/07/2010 10:48

El tinent d’alcalde d'Hisenda de l’Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, ha garantit aquest dilluns el compliment del Pacte d’Austeritat en relació amb els compromisos adquirits per al 2010. En resposta a una moció del PSC-Progrés, Fierro va manifestar en el ple municipal que la reducció de despesa corrent sobrepassarà els 400.000 euros, una xifra superior a la quantitat prevista, de 250.000.

Fierro titlla de “demagògic i catastrofista” el posicionament del PSC-Progrés i retreu a l’oposició que abans que s’acabi l’any ja s’exigeixi l’assoliment d’uns acords que encara no han caducat. “Es vol donar la sensació que no s’està fent res i no és veritat”, assevera. Així, el tinent d’alcalde recorda que, a més de la retallada pressupostària en els capítols 3 i 4, que ascendeix a 100.000 euros, pel que fa a capítol 1 de personal s’està estalviant diners amb l’eliminació d’hores extra, baixes sense cobrir o contractes que no s’han renovat. “Sabem que és difícil de quantificar però l’esforç de contenció existeix”, remarca.

Des de l’equip de govern també es va recordar que aquest mes de juliol es presentarà l’estudi de llocs de treball que establirà els eixos d’actuació per a una possible reducció de personal. "Aquest document es posarà a consideració dels grups municipals en un ple extraordinari", va informar el tinent d'alcalde.

Fierro, que es va comprometre a millorar els mecanismes de comunicació amb els grups polítics, va explicar que les mesures del Pacte d’Austeritat "s’estan treballant amb diligència", tot i que va reconèixer que aquest últim mes “s’ha donat preferència” al decret de llei del govern sobre la retallada de sous dels funcionaris. L’estalvi de l’Ajuntament en aquest aspecte serà de 252.611 euros.

La moció del PSC-Progrés va ser rebutjada amb els vots en contra de l’equip de govern (CIU i ERC) i l’abstenció d’ICV i el PP, que van demanar més informació sobre el desenvolupament del Pacte econòmic.

El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, va reiterar durant la defensa de la moció la "urgència" de les mesures del Pla d'Austeritat i va defensar que "si la situació el mes d'abril era preocupant ara encara ho és més".

El pont del Serrat de la Capella

D'altra banda, el ple de l’Ajuntament de la Seu ha rebutjat aquest dilluns una altra moció del PSC-Progrés sobre l’obertura del pont del Serrat de la Capella. Des de l’equip de Govern es va indicar que ja s’està treballant en l’obra i que no es tirarà endavant la posada en funcionament de la infraestructura fins que n'estigui garantida la seguretat. El regidor de Via Púlbica, Miquel Colom, va recordar que s'està mantenint converses amb el Ministeri de Foment per solucionar aspectes com, per exemple, el carril d'acceleració i desacceleració.

La moció sí va obtenir el vot a favor d’ICV, però no s’hi va sumar el PP.

D’altra banda, en el ple municipal es va fer l’encàrrec de gestió al Parc del Segre S.A. de la futura piscina municipal coberta, i es va aprovar la candidatura de la Seu com a Ciutat del Bàsquet Català 2014.

En un altre ordre de coses, Anna Gómez va accedir al càrrec de regidora del PSC-Progrés en substitució de Jordi Mas Ortega, que hi va renunciar el passat mes de juny per motius de salut.

Mostrar formulari de contacte