Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'equip de govern de la Seu presenta un pressupost de més de 18ME

L'equip de govern de la Seu presenta un pressupost de més de 18ME

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, i l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, han avançat que són uns pressupostos ‘socials’ La inversió baixa més d’un cinquanta per cent en relació al 2008
Batalla - Fierro - Pressupostos
07/04/2008 13:47

L’equip de govern de la Seu d’Urgell ha presentat un pressupost municipal consolidat de 18.300.537 ME. El comptes generals, que inclouen el funcionament de l’empresa d’urbanisme HIULS,S.L., el Parc del Segre, Turisme la Seu, l’Escola Taller i el Patronat de l’Emissora Municipal, es posaran a votació durant el ple ordinari d’aquest vespre, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha explicat que el document pressupostari -que és de 15,6 ME per al consistori- demostra “l’aposta per l’atenció a les persones, en una època de recessió econòmica i després d’uns anys d’una política clarament inversionista”. La previsió per a la potenciació d’àmbits com els Serveis Socials, l’Educació i la Infància, és un 36% superior a la de l’any passat.

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, ha manifestat que aquest esforç “no ha estat fàcil” perquè l'àrea de tributs ha vist com disminuïen els seus ingressos, ja que s’ha augmentat el preu de les ordenances per sota de l’IPC. Fierro també ha remarcat que la baixada de permisos per obres majors, les plusvàlues i l’augment dels tipus d’interès han perjudicat les arques municipals. Segons ha puntualitzat, però, “els dividends de la societat d’Urbanisme permetran compensar aquesta baixada recaptatòria, que s’estima que serà d’un milió d’euros”.

Els comptes generals de la Seu són un 17,66% inferiors als del 2007. La disminució de gairebé un seixanta per cent de la inversió en relació a l'any passat, que passa de 7 ME a 3ME, és la causa principal de la diferència pressupostària. El responsable d'HIsenda ha afirmat que aquesta caiguda inversora és “lògica i normal” tenint en compte que des del 2003 s’ha invertit a la ciutat 20ME. "Si es comparés només la part de pressupost ordinari, el 2008 té un creixement respecte al 2007 d’un 16,25%", ha remarcat Fierro.

Inversions

Fierro, ha anunciat, a més a més, que el pressupost municipal del 2008 i, també els dels propers anys, contemplarà qüestions de primer ordre per al futur de la ciutat, com la construcció de la piscina municipal coberta, la nova escola de primària a l’Horta del Valira, el nou institut, el centre d’atenció primària o un nou teatre-auditori.

Des de l'equip de govern s'ha volgut assenyalar també les importants partides pressupostàries que s’han dotat per tal de poder fer front amb totes les garanties a esdeveniment per a la promoció de la ciutat, com són el Festival Internacional de Música Joan Brudieu, la Fira de Sant Ermengol o la Fira de Primavera, entre d’altres activitats.

Segons Fierro, “els propers anys es preveuen difícils per l’important recessió econòmica en la qual estem immersos, però malgrat això, hem de mirar el futur de la ciutat amb optimisme, ja que la Seu té molt recorregut per davant que encara no ha posat en valor, però crec que en els propers anys es veurà”. “Per aquest motiu, i assumint la responsabilitat que ens correspon, prepararem la ciutat per fer front al futur amb garanties”, ha subratllat el tinent d’alcalde d’Hisenda del consistori urgellenc.

Mostrar formulari de contacte