Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'equip de govern de les Valls d'Aguilar creu que la finca d'Arguestugues comportaria pagar una alta indemnització

L'equip de govern de les Valls d'Aguilar creu que la finca d'Arguestugues comportaria pagar una alta indemnització

El consistori recorda que la sentència judicial també és critica amb l'actuació de l'anterior executiu local El comunicat municipal xifra en 298.000 € el cost que tindria l'execució per a les arques públiques
Noves de Segre
21/12/2011 17:56

L’equip de govern de l’Ajuntament de les Valls d’Aguilar considera, en un comunicat, que l'oposició ha fet una interpretació partidista de la sentència judicial que reconeix la finca d'Argestugues com a bé comunal. El consistori afirma que el text judicial també indica que l'actuació de l'anterior equip de govern "voreja la mala fe administrativa i és inviable jurídicament sense que abans s’hagi resolt el contracte de permuta per causa legalment justificada". 

La sentència, recorden des del consistori, afirma que la manera com el PSC-Progrés volia resoldre el cas "atempta contra les normes més elementals de la bona fe", ja que, segons s'hi afirma, "se'n volia fer fora els ocupants". L'equip de govern interpreta que el jutge "considera descabellat pretendre que l’Ajuntament intenti cobrar els lloguers".

En aquest sentit, l'Ajuntament actual detalla que "la casa d’Argestugues no va ser construïda per l’Ajuntament, sinó per una empresa privada que, durant molts anys, n’ha vingut pagant els corresponents impostos municipals".

El comunicat assegura que, per aquest motiu, "si algun dia els Tribunals autoritzen a prendre possessió de la casa, això comportarà, molt probablement, que l’Ajuntament hagi d’indemnitzar prèviament a Argestugues S.L. amb el cost de la seva construcció", que xifren en uns  298.000 euros. I, hi afegeixen, "les finances municipals no es poden permetre fer una despesa tan important".

Finalment, pel que fa a la votació de divendres passat i a la presència de dos regidors que Progrés considera "part interessada", l'equip de govern  respon que "sense un previ informe jurídic no es pot privar a cap regidor del seu vot". En aquest punt, addueixen que Dolors Vidal va sol.licitar la celebració del ple sense especificar prèviament els punts que hi volia debatre.

Mostrar formulari de contacte