Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'equip del CDIAP de l'Alt Urgell, al Congrés sobre Atenció Precoç i Salut Infantil

L'equip del CDIAP de l'Alt Urgell, al Congrés sobre Atenció Precoç i Salut Infantil

Els professionals del Consorci d'Atenció a les Persones presenten a Elx un pòster que inclou el resum de la seva ponència. L'estudi se centra el el dèficit d'atenció en la primera infància i en com prevenir-lo
Treball del CDIAP sobre dèficit d'atenció en la primera infància
23/10/2015 13:28

L'equip del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de l'Alt Urgell participa en el setè congrés interdisciplinari d'atenció precoç que se celebra aquest divendres i dissabte a Elx (País Valencià), i que porta per títol Atenció precoç: relacionar-se per avançar.

La tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu i portaveu del Consorci d'Atenció a les Persones, Anna Vives, manifesta que la participació d'aquesta delegació alturgellenca en aquest congrés “demostra la vàlua, per una banda, i l'alta implicació dels professionals del nostre CDIAP, per l'altra, a l'hora de compartir la seva experiència i els seus coneixements; no en va, és un dels centres més ben valorats del nostre país”.

De la seva part, l’equip del CDIAP es mostra molt satisfet de la seva participació, ja que “s'acompleix un dels objectius del nostre treball en primera infància que és el de difondre la nostra tasca i fer-la extensiva a tothom que hi estigui interessat”.

Treball multidisciplinar

L'equip alturgellenc ha presentat davant aquest congrés un pòster que inclou el resum de la ponència Dèficit d'Atenció en la primera infància: un enfocament de treball interdisciplinar preventiu, que va realitzar el passat mes de març en el marc de les II Jornades del CDIAP de l'Alt Urgell. En aquesta presentació s’explica l’experiència de treball grupal amb infants que presenten dèficit d’atenció fruit de dificultats en la seva maduració o per trastorns concrets.

La importància del grup i del mètode emprat rau en el treball interdisciplinari dut a terme per tots els membres de l’equip del CDIAP: fisioterapeuta, logopeda, treballadora social, psicòlegs i neuropediatra. La interdisciplinarietat aporta un afegit al treball de cada disciplina concreta i és el fet d’entendre que l’infant és integral i li cal ser atès segons les seves necessitats en tots els seus entorns i aspectes de desenvolupament.

Aquesta metodologia segueix els principis bàsics de l’atenció precoç i que es resumeixen en una atenció integral, universal i gratuïta als infants d’entre els 0 i els 6 anys que presentin algun trastorn del desenvolupament o estiguin en situació de risc de patir-lo, així com a les seves famílies i el seu entorn social, escolar, de salut.

(Ajuntament de la Seu d'Urgell - Montse Rovira)

Mostrar formulari de contacte