Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les 3.000 dosis de la vacuna contra la COVID-19 procedents de França s’administraran a personal sanitari

Les 3.000 dosis de la vacuna contra la COVID-19 procedents de França s’administraran a personal sanitari

També s'hi inclouran ciutadans previstos en la fase 2 del pla de vacunació. Les persones residents han d'inscriure's prèviament per rebre el vaccí
Vacunes procedents de França (Foto: Govern d'Andorra)
04/03/2021 20:20

Aquest dijous a la tarda ha arribat a Andorra la segona remesa de vacunes contra el coronavirus SARS-CoV-2. En aquesta ocasió han arribat un total de 3.000 dosis, procedents de França, del vaccí desenvolupat per Oxford/AstraZeneca.

En el marc del procés de vacunació al Principat –que va començar el 20 de gener amb residents de centres sociosanitaris i professionals de la salut, així com treballadors socials que estan a primera línia–, les dosis d’aquesta nova partida es destinaran inicialment al personal del Sistema Andorrà d’Atenció Sanitaria (SAAS) que no encara ha rebut cap dosis del vaccí.

Les vacunes d’aquesta mateixa remesa també s’administraran a persones incloses en la fase 2 del pla de vacunació, que a partir d’aquest divendres començaran a rebre la citació per vacunar-se mitjançant les dues vies previstes al procés d’inscripció voluntària –SMS o trucada telefònica –.

Registre previ

En aquest sentit, es recorda que totes les persones residents a Andorra que vulguin rebre la vacuna contra la COVID-19 que el Govern subministra gratuïtament durant els pròxims mesos, hauran de registrar-se a la plataforma prevista per l'administració. Les persones amb dificultats per accedir a l’eina informàtica podran fer el registre telefònicament a través del telèfon 775 019, que també està operatiu per adreçar qualsevol dubte en el procés de registre o per l'accés a la vacuna.

Cooperació amb França

L’aprovisionament de la vacuna a través de França segueix un dels mecanismes determinats per l’Executiu per tenir el vaccí contra el SARS-CoV-2. Així, les bones relacions de cooperació i veïnatge entre Andorra i el país gal han facilitat la signatura d’un acord administratiu entre ambdós països que s’emmarca en les vies previstes perquè els estats tercers europeus puguin rebre la vacuna al mateix ritme i de manera coordinada amb la resta d’estats de la UE

L’Executiu té actualment tres vies obertes per l’arribada del vaccí. A banda dels esmentats acords amb França i Espanya, Andorra s’aprovisionarà també mitjançant el projecte COVAX.

Mostrar formulari de contacte