Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les 328 targetes de prepagament per garantir l'alimentació dels infants durant el confinament estan gairebé totes repartides a l’Alt Urgell

Les 328 targetes de prepagament per garantir l'alimentació dels infants durant el confinament estan gairebé totes repartides a l’Alt Urgell

Es tracta d'una mesura especial adreçada als nois i noies que disposaven de beca de menjador. Les famílies que encara no les tinguin cal que es posin en contacte amb el seu ajuntament

Pla detall de les targetes moneder que s’estan distribuint (Foto: ACN)
Pla detall de les targetes moneder que s’estan distribuint (Foto: ACN)
25/03/2020 19:45

Les 328 targetes de prepagament previstes a l'Alt Urgell per garantir l’alimentació als infants i joves durant el període de confinament, ja s'han repartit a gairebé totes les famílies. Durant el dilluns i dimarts d’aquesta setmana, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a través dels ajuntaments, ha pogut distribuir-les als domicilis dels nois i noies becats.

Les famílies que no disposen de la targeta és perquè han decidit posposar la recollida fins al final del confinament, o bé es troben fora  de l’Alt Urgell. També es pot donar el cas que no hagin atès els avisos telefònics ni la visita presencial. Les targetes no repartides es guardaran a cada ajuntament, per facilitar-ne l'accés. Si algú es troba en aquest cas, cal que es posi en contacte amb el consistori per telèfon abans de sortir de casa per anar-la a recollir.

A la pàgina web del Consell Comarcal de l'Alt Urgell s’actualitzarà dia a dia la informació de les possibles incidències respecte a la posada en marxa de les targetes, tot i que les famílies beneficiàries han rebut 4 SMS informant del seu funcionament.

Incidències

Cal destacar que les targetes vénen precarregades i no requereixen que es faci res per activar-les. Pel que fa a les incidències, en el cas que demani un número PIN, se soluciona prement la tecla verda del datàfon. Si la targeta dóna error, s'ha de revisar que no s'estigui intentant pagar un import més alt del saldo que hi ha ingressat.

Aliments bàsics

Els diners només es poden gastar en establiments alimentaris (prioritzant verdura, fruita, ous, carn, peix, pasta, arròs, cereals, llegums, llet i derivats làctics com els iogurts, pa, oli, sal, sucre, xocolata i fruits secs). És necessari que els usuaris de la targeta guardin els tiquets de compra corresponents als productes comprats. Més endavant se’ls informarà per correu electrònic on hauran de dur-los.

Per a d'altre dubtes o problemes es pot contactar amb el telèfon d’atenció al client de Caixabank (900 404 090) i donar el codi imprès (DE + números). Per consultar el saldo i els moviments de forma gratuïta, es pot anar a qualsevol caixer de CaixaBank, o accedir a la web "www.moneytopay.com >Altres gestions de la teva targeta > Consulta de saldo i moviments".

Recàrrega periòdica

Els 40 euros de saldo corresponen als 10 primers dies de confinament, del 16 al 27 de març. Des de l’entitat financera es recarregarà la targeta periòdicament, informant les famílies prèviament a través d’SMS.

Per a més informació i dubtes cal contactar amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, de 10 a 13 h, al telèfon 973 35 31 12 o al correu electrònic . També es poden formular consultes al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU), al telèfon 973 35 41 02, de 9 a 14 h. Per urgències socials cal trucar al telèfon 630 430 752, de 9 a 21 h, o bé als ajuntaments.

Mostrar formulari de contacte