Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les agències tributàries catalana i estatal posen en servei la finestreta única

Les agències tributàries catalana i estatal posen en servei la finestreta única

12/02/2010 10:41

Els ciutadans podran adreçar-se a partir d'ara a la finestreta única tributària que comparteixen l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) i l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) per resoldre tràmits relacionats amb l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF). Les dues administracions sumen 88 oficines d'atenció al ciutadà, que atendran sol·licituds com l'abonament anticipat de les deduccions per maternitat o la interposició de recursos.

Martí Carnicer, president de l'ATC, i Luis Pedroche, director general de l'AEAT, han presentat aquest matí el sistema de col·laboració entre administracions, el primer d'aquest tipus que es dóna entre un ens estatal i autonòmic. "És un nou pas de cara a l'eficiència del sistema i la proximitat als ciutadans. A partir d'ara, podrem adreçar-nos a les finestretes de les dues administracions per a resoldre els tràmits relatius a l'IRPF, que és l'impost que té més incidència des del punt de vista del desplegament territorial", ha explicat Carnicer.

Tanmateix, els responsables no han desvelat la següent fase de cooperació entre les dues administracions. "No està definit quin serà el següent pas en el camí de col·laboració entre l'ATC i l'AEAT, però mirarem d'incorporar impostos que tinguin incidència sobre els ciutadans, tant els administrats per l'agència estatal com per la catalana", ha afegit. En aquest sentit, Carnicer ha sentenciat que "el consorci entre les dues administracions tributàries serà el punt final que marca l'Estatut".

El president de l'ATC també ha destacat l'increment d'oficines que podran gestionar els tràmits dels ciutadans en matèria tributària. 'Hem passat de 35 a 88 oficines d'atenció al ciutadà, més del doble que abans. Però el gran valor afegit que aporta l'Agència Tributària de Catalunya és arribar a zones geogràfiques que fins ara no comptaven amb cap finestreta. Un ciutadà de Vielha que s'havia de desplaçar a Lleida per un tràmit tributari, ara podrà fer-ho a la seva ciutat', ha manifestat.

Entre els municipis que passaran a comptar amb una finestreta per atendre els seus tràmits relatius als impostos, vuit es troben a la demarcació de Barcelona, vuit més a Girona, set a Lleida i sis a Tarragona. "En un futur veurem també que s'afegeixen quatre oficines de l'agència estatal situades en zones on no hi arribava l'ATC", ha comentat Carnicer.

Mostrar formulari de contacte