Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les associacions ecologistes del Pirineu demanen un marc legal clar per protegir l'ós

Les associacions ecologistes del Pirineu demanen un marc legal clar per protegir l'ós

10/05/2010 11:20

Les associacions mediambientals del Pirineu preocupades per la situació de la reintroducció de l'ós han consensuat aquest diumenge a Erts un manifest en què demanen el suport dels estats implicats a l'hora de reforçar la població d'óssos. Així mateix, hi sol.liciten un marc legal clar que permeti dirigir les polítiques de protecció dels plantígrads i reivindiquen que la conservació de l'ós és compatible i beneficiosa per al desenvolupament del territori, per al turisme i per a la ramaderia de muntanya.

Així ho va indicar el responsable de l'Associació Fondo Natural, Federico Sancho, en representació de les entitats espanyoles, que va afegir que en àmbit espanyol cal aprovar plans de recuperació tant a Catalunya com a Aragó. Les associacions també van posar de manifest la necessitat de desenvolupar polítiques transfrontereres per prendre decisions conjuntament.

Les associacions denuncien la situació crítica en què es troba l'ós als Pirineus, ja que la seva població és molt reduïda, sobretot a la zona occidental.

El manifest es va signar en el marc de la trobada anual del Consell Internacional Associatiu per a la Protecció dels Pirineus.

Mostrar formulari de contacte