Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les autoescoles pateixen una nova davallada de clients el 2010

Les autoescoles pateixen una nova davallada de clients el 2010

La crisi es nota menys al Pirineu per la major dependència del vehicle privat
27/12/2010 10:52

Les autoescoles de la demarcació de Lleida han registrat aquest 2010, i per segon any consecutiu, una pèrdua d'alumnes com a conseqüència de la crisi. Tanmateix, la davallada és menor en territoris més aïllats com bona part del Pirineu, on l'escassa oferta de transport públic fa que el cotxe privat encara sigui més necessari.

El president del gremi, Raül Viladrich, detalla que la disminució ha superat el 30%, una xifra similar a la que ja van patir el 2009. La davallada s'accentua als grans nuclis urbans perquè disposen 'd'una bona oferta de transport públic'. 

La crisi ha obligat el sector a acomiadar més d'un centenar de professors a Lleida els últims dos anys. Aconseguir el carnet de conduir comporta una despesa mitjana d'uns 1.200 euros, i es calcula que són necessaris quatre mesos de formació per superar les proves.

Segons Viladrich, la crisi ha fet que 'treure's el carnet de conduir no sigui una prioritat per als estudiants' i que en alguns casos l'economia familiar no pugui assumir el cost d'obtenir els permisos.

Mostrar formulari de contacte