Les botigues de tota la vida, al nou número de 'Cadí-Pedraforca'
El monogràfic deixa testimoni dels establiments històrics, desapareguts o encara en actiu, que han marcat la vida comercial del territori. L'exemplar es presenta a la Seu, aquest dissabte a les 6 de la tarda a l'Espai Ermengol
Les "botigues de tota la vida" són el tema central del nou número de la revista Cadí-Pedraforca. El monogràfic del número 22 de la publicació semestral deixa testimoni de comerços que han marcat la vida quotidiana de poblacions de l'Alt Urgell, Cerdanya i el Berguedà.
Aquest dissabte, 1 de juliol, es farà una presentació del nou número a la Seu. L'acte, a les 6 de la tarda a l'Espai Ermengol, comptarà amb la intervenció de l'alcalde urgellenc, Albert Batalla; el director de Cadí-Pedraforca, Guillem Lluch; el director de l'Editorial Gavarres, Àngel Madrià; i dos dels protagonistes del reportatge: Joan Simón, botiguer, i Guillem Campreciós, avicultor ecològic d'Ansovell.
L'especial sobre botigues històriques, amb un total de 43 pàgines, vol rememorar el pes dels establiments "que durant dècades van abastir amb una mica de tot els pobles, viles i ciutats" d'aquestes tres comarques. A banda de recordar els locals ja desapareguts, el treball fa una menció especial als que han sobreviscut i encara avui romanen oberts.
Pel que fa a la resta de continguts, el nou número de Cadí-Pedraforca també inclou una entrevista a la docent i exregidora urgellenca Sol Gasch i fa un 'Retrat de família' al poble natal de Gasch, Travesseres, amb Cal Janet. En l'apartat de perfils hi apareixen Roser Company, la primera mestra de català que hi va haver a la Seu en plena dictadura franquista; Cristina Coenders, holandesa establerta a Cerdanya, i l'alcalde de Gisclareny, Joan Tor. En l'apartat 'A peu', es proposa una excursió entre Josa i el Cadinell.