Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les cases rurals de l'Alt Urgell i Cerdanya, al cent per cent per Cap d'Any

Les cases rurals de l'Alt Urgell i Cerdanya, al cent per cent per Cap d'Any

Les dues comarques són les úniques que pengen el cartell de ple, mentre que a la resta del Pirineu se situen al 90% Tot i això, el sector constata que molts clients escurcen l'estada, en alguns casos a dos o tres dies
Una casa de turisme rural (TRAU)
30/12/2009 11:22

Les cases rurals de l'Alt Urgell i Cerdanya són les úniques del Pirineu que ja tenen penjat el cartell de complet per Cap d'any. Els establiments d'ambdues comarques estan al 100 per cent per aquestes dates, segons ha explicat per a l'ACN el president de l'Associació de Turisme de l'Alt Urgell i la Cerdanya, Josep Maria Troguet.

Aquest fita supera les previsions de la resta del Pirineu, on tot i això s'arriba al 90%, i beneficia tant els allotjaments de llit com les cases rurals independents. En el primer cas, el propietari de Cal Roig d'Arsèguel, Antoni Casanovas, explica que a partir d'aquest dijous té tota la casa reservada per a un grup que fa setze anys que hi passen el cap d'any. Segons detalla el també alcalde d'Arsèguel, passar-hi el pont, amb el sopar de cap d'any inclòs, pot costar fins a cent cinquanta euros per persona.

Pel que fa a les cases rurals independents també constaten que el turisme rural manté l'atractiu. Tot i això, la propietària de Cal Miqueló d'Adrall, Dolors Patsi, recorda que els clients escurcen l'estada. Així, mentre abans era més habitualment passar-hi una setmana, ara només reserven per dos o tres dies.

Sobre aquest punt, Josep Maria Troguet explica que normalment per cap d'any les cases són plenes i que això els serveix per a remuntar "la poca afluència" que hi ha hagut per les festes de Nadal.

Mostrar formulari de contacte