Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran reben la certificació 'Biosphere Destination'

Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran reben la certificació 'Biosphere Destination'

És un dels màxims reconeixements internacionals en l'àmbit del turisme sostenible. A causa de la pandèmia hi ha una major sensibilització cap a aquest tipus de destinacions
La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, i el cap de Màrqueting del Patronat, Juli Alegre, mostrant la certificació Biosphere Destination (Foto: Diputació de Lleida)
07/05/2021 18:10

Les comarques de l'Alt Pirineu, Ponent i l'Aran han rebut la certificació 'Biosphere Destination', que garanteix la contribució als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides per al conjunt del territori. Ho ha anunciat aquest dijous la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, que ha destacat que aquest és un dels màxims reconeixements internacionals en l'àmbit del turisme sostenible. Pujol també ha assenyalat que a causa de la pandèmia hi ha una major "sensibilització" cap a aquest tipus de destinacions i ha afegit que ara es vol anar més enllà traslladant aquesta gestió a les empreses del sector turístic.

La certificació confirma el compromís del territori amb el model plantejat pel Pla estratègic del Patronat de Turisme de les Terres de Lleida, on es posa èmfasi en el foment del turisme sostenible amb el medi ambient però també amb el patrimoni i la societat del destí, amb accions que ajudin a frenar el despoblament i a fomentar l'economia local. Segons ha manifestat Rosa Pujol, "aquest segell segur que servirà per posicionar la demarcació i li donarà visibilitat a escala internacional".

En aquest sentit, el cap de Promoció i Màrqueting del Patrona de Turisme, Juli Alegre, ha afegit que aquesta certificació està "molt reconeguda" tant pels turistes com per les plataformes empresarials.

Eina digital per a plans personalitzats

El Patronat ha ofert a totes les empreses i actors del sector una nova eina digital per crear el seu propi pla de sostenibilitat de manera gratuïta. És una plataforma que ajuda a crear plans personalitzats a través de més de 400 activitats sostenibles vinculades als objectius de l'agenda 2030 que fixa la Unió Europea. Més de 80 empreses del Pirineu i de Ponent ja estan treballant en aquest pla per auditar-se i obtenir la certificació. De moment, n'hi ha dos que ja l'han obtinguda.

Tomás Azcárate, president de l'Instituto de Turisme Responsable (ITR), ha felicitat la demarcació per haver aconseguit la certificació i ha reconegut que és una destinació que destaca pels "seus paisatges naturals increïbles". Segons ha comentat Azcárate, "això és el que ara busquen els turistes, i a Ponent i el Pirineu ho poden trobar tot l'any, especialment en la vessant del turisme d'aventura".

Mostrar formulari de contacte