Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les curses de muntanya de l'Alt Urgell s'uneixen en el Circuit Fer

Les curses de muntanya de l'Alt Urgell s'uneixen en el Circuit Fer

La competició inclou l'Arruix de Santa Fe, el Vertical Quiri, la Cursa d'Ossera i la Trobada Atlètica d'Aristot La comarca vol posicionar-se així en el calendari d'un esport en què Catalunya és actualment una potència mundial
Escanyabocs 09 - Sortida del Vertical Quiri
29/04/2010 13:33

Les curses de muntanya de l'Alt Urgell s'uneixen en un calendari de competició que s'ha batejat com Circuit Fer. El cicle inclou el II Arruix de Santa Fe, el 15 de maig a Organyà; el III Vertical Quiri, el 22 de maig a Noves de Segre; l’XI Cursa de Muntanya d’Ossera, el 18 de juliol; i la IV Trobada Atlètica de Muntanya, el 4 de setembre a Aristot.

Aquest calendari converteix el Circuit Fer en una de les propostes més atractives al país, en un esport en què actualment Catalunya és una potència mundial. Cal recordar que, a la Copa del Món, el cerdà Kilian Jornet ja suma tres títols individuals i la Selecció Catalana ha estat campiona per equips cinc anys seguits.

Dues d’aquestes quatre proves, la d’Organyà i la de Noves, són curses de les anomenades verticals, amb ascens continuat, mentre que les altres dues, la d’Ossera i la d’Aristot, són considerades curses de muntanya, amb un perfil de dents de serra, a base de pujades i baixades.

L’Arruix de Santa Fe es farà en una distància de 5 quilòmetres, amb 670 metres de desnivell. El Vertical Quiri, que també forma part del programa Escanyabocs 2010, tindrà 4,5 km de recorregut i un desnivell de 850 metres. La cursa de muntanya d’Ossera constarà de 10 km, amb 450 m de desnivell. La trobada atlètica d’Aristot tindrà també una distància de 10 km i un desnivell de 412 metres. Les curses estaran organitzades, respectivament, pels Bombers d’Organyà, la Unió Excursionista Urgellenca, Cursa Ossera i Trobada Aristot.

El Circuit Fer està patrocinat per Salomon i compta amb la col•laboració de la Federacció d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i “La Caixa”.

Mostrar formulari de contacte