Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les Diputacions catalanes i la Generalitat de Catalunya treballen per garantir la liquiditat dels municipis

Les Diputacions catalanes i la Generalitat de Catalunya treballen per garantir la liquiditat dels municipis

El president de l'ens provincial a Lleida, Joan Reñé, afirma que s'està treballant en una proposta conjunta per avançar els pagaments

13/02/2012 14:30

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que les quatre diputacions catalanes, juntament amb la Generalitat de Catalunya, “han començat a estudiar la possibilitat d’establir una proposta conjunta i dins el marc legal establert per avançar els pagaments i garantir la liquiditat retardada de les ajudes, les subvencions o els plans d’obres que el Govern de la Generalitat ha de donar als municipis”.

“Es tracta de plantejar de quina forma es poden fer els avançaments d’aquests recursos per posar-los a disposició dels municipis i que la seva disponibilitat econòmica, que en alguns casos es troba retardada, sigui eficient i àgil”, ha dit Reñé.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha fet aquestes declaracions després de presidir la inauguració de la Jornada sobre l’impacte de les lleis òmnibus a l’àmbit local, que ha organitzat aquest dilluns l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a la sala d’actes de la Diputació de Lleida.

La inauguració ha comptat també amb la participació del secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, i del delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, que ha celebrat que la Diputació de Lleida, amb les seves capacitats de liquiditat i amb els seus instruments financers possibles, ajudi al finançament dels consistoris en situacions conjunturals com aquesta de dificultats de liquiditat de la Generalitat.

Respecte a la jornada, Reñé ha indicat que ha de servir per explicar i analitzar les noves lleis òmnibus, que tenen per objectiu “desencorsetar tota la tramitació que, a vegades, resulta excessivament burocràtica". Alhora, "vol facilitar dins del marc legal la tramitació i gestió de noves activitats econòmiques”, ha afegit.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat que l’actual situació econòmica és complexa i fa imprescindible que “ajudem els emprenedors a gestionar i tirar endavant les seves activitats”.

Durant l’acte inaugural de la jornada, el president de la Diputació de Lleida ha indicat que “els canvis profunds que es produeixen en la societat obliguen les institucions a fer un esforç per donar-hi resposta” i que “a partir de les lleis òmnibus hem d’enfortir i potenciar l’administració local catalana” per “vertebrar-la en un sistema local català eficient i autònom, capaç d’assumir les noves responsabilitats que es desprenguin de l’aplicació dels principis de subsidiarietat i territorialitat”.

En el seu parlament, Reñé ha explicat que Catalunya és un país que necessita unes polítiques locals en clau territorial, que tinguin com a objectius “la generació de desenvolupament, la integració de tot el territori sobre la base de la cohesió social i un plantejament de la gestió pública eficient, eficaç i àgil, capaç d’animar i aprofitar l’impuls de les iniciatives empresarials i ciutadanes”.

Finalment, ha destacat la importància de la resposta de tècnics, personal laboral i funcionarial a aquesta jornada, perquè a les seves mans tenen la clau de l’eficàcia i l’eficiència del funcionament de les organitzacions municipals.

La Jornada sobre l’impacte de les lleis òmnibus a l’àmbit local ha analitzat la Llei 9/2011, de promoció de l'activitat econòmica, que té per objectiu impulsar el desenvolupament de l’activitat empresarial com a motor de recuperació de la crisi econòmica; la Llei 10/2011, de simplificació i millora de la regulació normativa i la Llei 11/2011, de reestructuració del sector públic.

La jornada, a la que s’han inscrit més d’un centenar de persones, va adreçada a càrrecs electes, a personal de confiança i a personal laboral o funcionari al servei dels ens locals, en particular, pertanyents als grups A1 i A2.

Mostrar formulari de contacte