Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les diputacions de Lleida i Osca demanen conjuntament a l'Estat "celeritat" en la millora de l'N-230

Les diputacions de Lleida i Osca demanen conjuntament a l'Estat "celeritat" en la millora de l'N-230

Joan Talarn recorda que aquesta via registra actualment una alta sinistralitat. A la reunió entre els presidents d'ambdues institucions també s'ha acordat crear un òrgan de gestió del Congost de Mont-rebei

Reunió dels presidents de les diputacions de Lleida, Joan Talarn, i d'Osca, Isaac Claver (Foto: DdL)
Reunió dels presidents de les diputacions de Lleida, Joan Talarn, i d'Osca, Isaac Claver (Foto: DdL)
28/06/2024 19:40

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el seu homòleg d'Osca, Isaac Claver, han anunciat que demanaran conjuntament al Ministeri de Transports del govern espanyol "celeritat en la tramitació i execució de tots els trams" en la modernització de la carretera N-230.

Talarn ha manifestat que aquest eix, que connecta Lleida amb la Val d'Aran a través de la Ribagorça, és "una via de comunicació en la qual és essencial actuar per a garantir la seguretat, en ser una carretera molt transitada i amb molta sinistralitat".

A la reunió que han mantingut aquest divendres, Talarn i Claver també han comunicat que les dues diputacions han acordat recuperar la creació d’un òrgan gestor conjunt del Congost de Mont-rebei. L'ens estarà compost per els dos governs provincials i pels municipis de l’entorn. El seu objectiu serà desenvolupar el pla d’actuacions previst en l’estratègia impulsada des de l’any 2021 tant des de Lleida com des d'Osca.

Aquest document preveu iniciatives com ara millorar els accessos en vehicle a les zones d’aparcament i embarcadors. També es vol millorar les instal·lacions, per a un correcte funcionament de les activitats aquàtiques, i una sèrie de mesures per minimitzar els riscos de seguretat en les activitats esportives a l’aire lliure, sobretot en aquelles zones amb més perill de caiguda de roques.

Reclamen recuperar freqüències a la línia de RENFE

Pel que fa a d'altres qüestions d'interès comú, les diputacions de Lleida i Osca han acordat elaborar un document conjunt per reclamar a RENFE que recuperi els serveis ferroviaris de la línia Lleida-Saragossa que oferia abans de la pandèmia. És a dir, tres freqüències diàries per sentit. Isaac Claver ha lamentat que “el govern espanyol encara no ha recuperat les freqüències que existien, perquè ara només són dues", i d'aquesta manera "no ha complert el seu compromís".

 

Mostrar formulari de contacte