Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les dues mancomunitats de residus de l'Alt Urgell es fusionaran

Les dues mancomunitats de residus de l'Alt Urgell es fusionaran

Els ens treballaran plegats a partir de finals de l'any vinent per optimitzar recursos Abans de l'acord s'ha de resoldre el deute de l'entitat meridional amb la de l'Urgellet
Abocador de Benavarre
04/10/2011 09:21

L'Alt Urgell tindrà una sola mancomunitat d'escombraries. Els ens de l'Urgellet i del sud de la comarca tenen previst fusionar-se, un cop se saldi el deute pendent que té la Mancomunitat de Gestió de Residus de l'Alt Urgell Meridional (MIGRAUM).

Segons informa l'ACN, la mancomunitat sud s'ha compromès a demanar un crèdit a l'Institut Català de Finances per tal de pagar els 284.000 euros que deu a la de l'Urgellet. El president de la part nord, Antoni Capdevila, ha afirmat que "la fusió serà la solució per poder gaudir dels mateixos preus a les dues mancomunitats".

La fusió podria ser una realitat a finals de l'any que ve. La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet dóna servei a més de 16.000 veïns del centre i nord de la comarca, mentre que al sud se serveix més de 5.000 veïns de vuit municipis. El deute de la Mancomunitat meridional respon als impagaments per l'abocament dels residus del sud a l'abocador de Benavarre, pel que paga una taxa de 47,40 euros per tona.

Capdevila ha explicat que no portaran la Mancomunitat Meridional als tribunals per tal de cobrar el deute, tal com havien amenaçat fa unes setmanes. Per altra banda, el president de la Mancomunitat del sud, Joaquim Pascuet, ha afirmat que "ens hem compromès a demanar un crèdit per tal de poder pagar el deute".

Ara fa un any, els dos ens van entrar en conflicte quan la mancomunitat del sud va rebutjar seguir pagant la taxa per portar residus a Benavarre i la del nord va amenaçar de no acceptar-li més residus. Això va fer que durant tres mesos els municipis meridionals aboquessin les escombraries a Organyà.

Mostrar formulari de contacte