Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les eleccions municipals tindran set candidatures a la Seu i una seixantena al conjunt de l'Alt Urgell

Les eleccions municipals tindran set candidatures a la Seu i una seixantena al conjunt de l'Alt Urgell

A la capital comarcal concorren CiU, CxLS, ERC, PP, EMP, CUP i SI A Montferrer i Castellbò i Alàs i Cerc es presenten llistes úniques i els alcaldes seran, respectivament, Albert Marquet i Carmen Ribó, de CiU

Eleccions Municipals 2015 - Logo
Eleccions Municipals 2015 - Logo
22/04/2015 18:56

Les eleccions municipals del proper 24 de maig comptaran finalment amb una seixantena de candidatures a l'Alt Urgell, de les quals set corresponen a la Seu. El Butlletí Oficial de la Província de Lleida ha publicat aquest dimecres la relació completa de llistes electorals, un cop tancat el termini per presentar-se als comicis.

A la Seu d'Urgell, les formacions que concorreran són Convergència i Unió (CiU), Compromís x La Seu-Candidatura de Progrés (CxLS-CP), Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM), Partit Popular (PP), Entesa x La Seu-E (EPM-E), Candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu (CUP) i Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Els respectius caps de llista són: Albert Batalla, Òscar Ordeig, Francesc Viaplana, Cesáreo Losada, Antoni Viñals, Pau Lozano i Marc Foix. Quatre de les set llistes es presenten per primera vegada a la Seu o bé ho fan amb una nova denominació.

Candidatures a la comarca

A Oliana, els electors podran escollir entre dues llistes: CiU, encapçalada novament per l'actual alcalde Miquel Sala, i Fem Oliana-Acord Municipal, amb Maria Carmen Lostao. A Organyà es presenten quatre candidatures. El batlle Antoni Fiol encapçala Compromís x Organyà. També hi concorren ERC, amb Sergi Parramon; CiU, amb Celestino Vilà, i el PP, amb Mariano Carbonell. I a Coll de Nargó, CiU es presenta amb Ernest Garcia al capdavant; i ERC, amb Martí Riera.

Es dóna la circumstància que dos municipis de l'Urgellet ja saben qui serà el nou alcalde, perquè només s'hi ha presentat una candidatura, en tots dos casos de CiU. A Montferrer i Castellbò, la llista única l'encapçala Albert Marquet, seguit de Jordi Calvet, Antoni Navinés, Teresa Duró i Josep Ullés als primers llocs. I a Alàs i Cerc, l'alcaldessa serà amb tota probabilitat Carmen Ribó, acompanyada de Ramon Ribera, Mercè Cerqueda, Jordi Vilarrubla, Ramon Dolcet, Albert Soldevila i Francesc Josep Casal.

Pel que fa a la resta de la comarca, en canvi, en alguns municipis petits es presenten fins a cinc candidatures, tot i que en molts casos només compten amb un sol candidat a la llista, sobretot en aquelles que presenten Compromís i PP.

Els caps de llista

A Arsèguel hi haurà quatre candidats a l'alcaldia (amb Antoni Casanovas, Eduard Subirà, Laura Guerrero i Damián M.Herrero com a caps de llista), a Bassella, tres (Xavier Esteve, Ramon Angrill i Daniel Martínez Berja); a Cabó, quatre (Ventura Obiols, Xavier Bullich, Josep M.Erill i Josep Marqués); a Cava, cinc (Alba González, Guillem Campreciós, Miquel Capdevila, César González i Josep M.Garcia); al Pont de Bar, cinc (Francesc Jordana, Aurea Rovira, Agustí Porta, Santiago Díaz i Xavier Blavia); a Estamariu, tres (Pere Navinés, Elixabete Benito i Francisco Jaenes), a Fígols i Alinyà, dos (Joan Riu i Jordi Sala), a Josa i Tuixent, tres (Carme Valls, Julita Torrevejano i Lázaro Charles), a la Vansa i Fórnols, quatre (Josep Camps, Irene Tello, Laia Sala i María de las Nieves González); a Peramola, dues (Dolors Espluga i Gemma Orrit); a Ribera d'Urgellet, cinc (Antoni Capdevila, Josefina Lladós, Andreu Marsà, Francisca Martín i Clara Bayona); a les Valls d'Aguilar, dues (Rosa Fàbrega i Dolors Vidal), i a les Valls de Valira, dues (Ricard Mateu i Pere Artigues).

Tretze candidats a la reelecció

Tretze dels dinou alcaldes actuals aspiren a la reelecció, en presentar-se com a caps de llista, en algun cas sota noves sigles. Són Antoni Casanovas (Arsèguel), Xavier Esteve (Bassella), Francesc Jordana (el Pont de Bar), Pere Navinés (Estamariu), Jordi Sala (Fígols i Alinyà), Carme Valls (Josa i Tuixent), Miquel Sala (Oliana), Antoni Fiol (Organyà), Antoni Capdevila (Ribera d'Urgellet), Albert Batalla (la Seu), Pep Camps (la Vansa i Fórnols), Rosa Fàbrega (les Valls d'Aguilar) i Ricard Mateu (les Valls de Valira). D'altres, com Jordi Calvet, Joan Gispert o Benet Fité, entren novament a les llistes però sense ocupar el número 1.

Mostrar formulari de contacte