Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà comencen a recuperar la plena activitat

Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà comencen a recuperar la plena activitat

Després de no poder obrir a la primavera pel confinament, les altes reserves d'aigua fan plantejar la possibilitat d'allargar la temporada, en funció de com evolucioni el coronavirus
Ràfting al riu Noguera Pallaresa (ACN / Arxiu)
29/06/2020 10:35

Les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà han estrenat finalment aquest cap de setmana la temporada de ràfting. Manel Irímia, de Ràfting Llavorsí, ha indicat que, tot i el retard de tres mesos causat pel confinament, ha estat un inici de temporada "molt bo" i que el volum de reserves ja ha arribat al 90% d'ocupació. Aquests dies han estat una "prova de foc" per comprovar sobre el terreny les mesures de seguretat que han d'adoptar des d'ara per evitar contagis del virus.

El sector ha puntualitzat que algunes empreses ja van començar a treballar ara fa una setmana, però que la majoria s'han esperat fins a aquest cap de setmana per arrencar. Manel Irímia ho ha comparat amb un "cap de setmana normal de primavera", en el sentit que la major part dels clients encara no estan de vacances sinó que aposten per passar un parell de dies a la muntanya. El 100% encara no s'ha assolit perquè hi ha monitors i tècnics que començaran a treballar l'1 de juliol.

El nombre de trucades i de missatges de clients que volen anar a la comarca a practicar esports d'aventura també ha anat augmentant les darreres setmanes, encara que la majoria de reserves no es confirmen fins 8 o 10 dies abans de l'activitat. Manel Irímia ha dit a l'ACN que tenen reserves fetes pels propers dies, sobretot pels caps de setmana, i per estades llargues al juliol. "Hi ha ganes", afirma, i augura que "la muntanya pot sorprendre aquest estiu perquè sembla que el client s'hi troba més relaxat que en altres destins", atès que "està més a l'aire lliure, hi ha més distàncies i tot això ajudarà moltíssim".

L'ús de la mascareta és obligatori per tots els tècnics i pels clients que pugen a la barca amb persones que no formen part de la seva unitat familiar. "Els clients han respost bé", ha dit Irímia, que ha afegit que la gent està conscienciada i també s'ha anat acostumant al fet d'haver de portar mascareta. El responsable de Ràfting Llavorsí conclou que el sector necessitava reprendre l'activitat, tenint en compte que, fora de l'època d'hivern, "els esports d'aventura són el "màxim dinamitzador de la comarca", per la qual cosa "si no hi ha una barca al riu no hi ha el cercle que l'envolta, que són els supermercats, els restaurants o les benzineres".

Possibilitat d'acabar a final d'octubre

Tradicionalment, la temporada de ràfting comença el 15 de març i acaba el 15 d'octubre, el període que fixa el conveni de regulació del cabal de l'aigua de la Noguera Pallaresa que Endesa té signat amb les empreses del sector. La gran quantitat de reserva d'aigua d'enguany, però, pot obrir la porta a allargar la campanya fins a final d'octubre perquè la gent "acabi de gaudir" tot aprofitant que encara fa bon temps.

"Una temporada que comença al març és prou llarga per acabar-la el 15 d'octubre, però començant-la el 27 de juny ens agradaria allargar-la una mica", ha dit Irímia. Això, però, dependrà del temps i de com evolucioni la pandèmia.

Mostrar formulari de contacte