Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les empreses d'esports d'aventura del Pallars aposten per un model d'FP dual

Les empreses d'esports d'aventura del Pallars aposten per un model d'FP dual

El sector s'interessa perquè els estudiants combinin la teoria amb les pràctiques en el sector turístic local
15/01/2015 10:45

L'Associació d'empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà s'ha mostrat interessada en la creació d'una Formació Professional dual relacionada amb aquest camp. El seu president, Florido Dolcet, així ho ha exposat durant una reunió de treball en la que s'ha presentat la FP dual als diferents sectors professionals de la comarca.

Des de la direcció de l'Institut Hug Roger III de Sort s'ha plantejat la voluntat de crear un grup de treball, del que en formin part els sectors acadèmic i turístic de la comarca, per detectar les necessitats professionals. Rosa Ramoneda, directora del centre, ha apostat per una formació més pluridisciplinar en alguns temes com el turístic o l'administratiu. Segons informa l'ACN, el sector empresarial i econòmic del Pallars Sobirà ha demanat també formació en eficiència energètica, temes forestals, hoteleria i en el sector de les estacions d'esquí.

El proper curs escolar, al Pont de Suert també començaran un FP dual relacionat amb el sector de l'esquí per formar persones per treballar no de monitors sinó en el manteniment com els encarregats de pistes, de remuntadors o per trepitjar la neu. Aquests alumnes faran les pràctiques bàsicament a l'estació de Boí Taüll.

Actualment unes 130 empreses de la demarcació de Lleida participen en el nou model de formació professional dual, fent possible que més de 500 alumnes puguin compatibilitzar la formació als centres educatius amb la formació en entorns laborals reals.

L'alumne rep part de la formació en el centre de formació professional. L'altra part l'obté mitjançant les activitats formatives i productives en l'empresa. La flexibilitat organitzativa de la formació professional permet acordar, mitjançant un conveni entre el centre i l'empresa, aquesta distribució de la formació.

Mostrar formulari de contacte