Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les escoles de l'Alt Urgell i la Cerdanya fan un esmorzar sense residus per fomentar hàbits saludables

Les escoles de l'Alt Urgell i la Cerdanya fan un esmorzar sense residus per fomentar hàbits saludables

L'acció vol conscienciar l'alumnat i la comunitat educativa de la necessitat de reduir les deixalles. Hi han participat 16 centres entre ambdues comarques

Dia Residu Zero a les escoles de l'Alt Urgell i Cerdanya
Dia Residu Zero a les escoles de l'Alt Urgell i Cerdanya
08/06/2018 14:10

Amb motiu del Dia del Medi Ambient i la Setmana de la Natura 2018, els centres que formen part de la xarxa d’Escoles Verdes de l’Alt Urgell i la Cerdanya han organitzat aquesta setmana un esmorzar sense generar cap residu per consolidar l’adopció d’hàbits alimentaris més saludables. L'acció conjunta, dimarts passat, volia "conscienciar la comunitat educativa sobre la necessitat de reduir el volum de residus que generem en el nostre dia a dia".

Alguns dels centres han ampliat l’acció tot fent una “diagnosi sorpresa” dels residus generats en un dia normal al centre, per poder fer la comparativa i plantejar d'altres opcions més sostenibles per dur l’esmorzar. D'altres han realitzat un esmorzar cooperatiu, un esmorzar saludable amb fruita o bé han treballat la problemàtica de l’ús del paper d’alumini.

La iniciativa va sorgir dels centres mateixos en el marc dels seminaris de formació del Programa Escoles Verdes, s'ha fet per segon any amb la col·laboració de docents, alumnes i famílies. Els centres s’han fet fotografies per difondre la seva acció i demostrar que és possible gaudir d’un esmorzar sense generar residus. Hi han participat 16 escoles, amb coordinació de professionals de Punteco i del Servei Educatiu Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte