Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les escoles d'esquí de Port Ainé denuncien que l'empresa que hi porta escolars prescindeix dels seus serveis

Les escoles d'esquí de Port Ainé denuncien que l'empresa que hi porta escolars prescindeix dels seus serveis

Ambdues parts no han arribat a un acord econòmic i ara la companyia cobreix les classes amb monitors d'altres estacions. Els centres de formació locals auguren que això els pot comportar una reducció del 60% de l'activitat
L'hotel de la Cota 2.000 de Port Ainé (ACN / arxiu)
16/01/2020 12:35

Les escoles d'esquí que operen a l'estació de Port Ainé han fet públic el seu malestar pel fet que l'empresa que porta els grups escolars a l'estació ha prescindit dels seus serveis. Tot i haver-hi un contracte, Gestión 2000 -que s'ha quedat totes les places de l'Hotel de la Cota 2.000 de dilluns a divendres- ha prescindit dels seus serveis perquè no hi ha hagut un acord econòmic posterior al contracte signat.

Les escoles d'esquí argumenten que la companyia valenciana paga per sota preu de mercat i per aquest motiu s'han negat a fer els serveis. L'opció de l'empresa ha estat portar professors d'altres estacions, i ara els centres de formació alerten que aquesta situació els pot portar a haver de prescindir de bona part de la plantilla. Calculen que hi pot haver un 60% de reducció de l'activitat i, en conseqüència, l'acomiadament d'almenys la meitat dels monitors.

En un comunicat, el professorat ha manifestat que aquesta situació implica la "pèrdua i el deteriorament dels llocs de treball dels professors de les escoles d'esquí i snowboard de Port Ainé". De fet, constaten que des del 9 de gener han "perdut sobtadament gran part del volum de feina que tenien previst". Aquesta feina la realitzen ara professors vinguts d'altres estacions.

Mediació d'FGC

Consultats per l'ACN, els professors han qualificat "d'indignant" que Ferrocarrils de la Generalitat, empresa que gestiona l'estació, mostri per ara "passivitat" amb "empreses privades que devaluen les condicions laborals i substitueixen el professorat local per treballadors externs". Per això, han exigit a FGC "solucions". Després d'una maratoniana reunió, asseguren que la resposta que han rebut de moment és l'oferiment de l'empresa pública per fer la mediació entre escoles d'esquí i la contractant dels serveis, de cara a intentar reconduir la situació.

Aquesta única empresa porta uns 3.800 alumnes a l'estació. Els professors alerten que el plantejament d'aquesta companyia és de "rebentar preus", i que si no es troba una solució "es veuran obligats a prendre mesures contundents" per defensar els llocs de treball. En un comunicat posterior, hi han afegit que Gestión 2000 "ofereix uns preus per sota de l'acceptable" i que per això s'han negat a acceptar aquestes condicions. Els tècnics demanen "consideració i respecte" per la seva feina i poder cobrar un sou digne. Per reivindicar els seus drets, aquest dijous Port Ainé s'ha despertat ple de cartells, en els quals s'hi pot llegir lemes com ara 'Profes en lluita', 'Prou explotació' o 'No volem elements externs'.

Mostrar formulari de contacte