Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les estacions de nòrdic busquen alternatives per compensar una temporada en blanc

Les estacions de nòrdic busquen alternatives per compensar una temporada en blanc

La campanya d'esquí escolar de l'Alt Urgell s'ha traslladat excepcionalment a Font Romeu L'absència de neu durant tot l'hivern genera importants pèrdues al sector

Esquí nòrdic escolar - Temporada 2011-2012
Esquí nòrdic escolar - Temporada 2011-2012
06/03/2012 16:08

La manca de neu que pateixen enguany les estacions d'esquí nòrdic de l'Alt Urgell i la Baixa Cerdanya ha forçat finalment les escoles locals a traslladar la setmana blanca d'enguany a Font Romeu. És el darrer exemple de les conseqüències negatives que ha tingut per al sector la manca total de neu durant aquest hivern, una situació extrema que feia anys que no es donava.

Els alumnes de 3r a 6è de Primària de les escoles de la comarca han començat a fer aquesta setmana la tradicional campanya d'esquí als circuits de la Calma, a l'Alta Cerdanya. Les estacions de Tot Nòrdic faciliten els monitors i el material.

Fins ara s’havia anat ajornant l’inici, tot confiant que les condicions millorarien a les estacions properes a la Seu. Però finalment, no hi ha hagut més remei que comptar amb Font Romeu perquè almenys es pugui donar resposta a les escoles locals, segons ha explicat la portaveu de Tot Nòrdic, Imma Obiols.

El fet de no poder obrir els circuits en tot l'hivern ha generat importants pèrdues tant per a les estacions com per als allotjaments i activitats turístiques que en depenen. En estacions com Tuixent-la Vansa, Lles i Guils-Fontanera pràcticament no hi ha nevat durant els darrers tres mesos. Tot i que encara ha d'arribar la Setmana Santa, molts complexos ja donen la temporada per perduda davant la manca d'un mínim mantell nival.

Aquests dies fan el desplaçament a Font Romeu les escoles Albert Vives i La Salle i les ZER Narieda i Ridolaina. La setmana vinent serà el torn del Pau Claris i La Valira. Els més menuts (P3, P4, P5 i 1r i 2n de primària) han realitzat la campanya a Sant Joan de l’Erm i Aransa, que tenen habilitat un quilòmetre gràcies a la neu artificial.

Mostrar formulari de contacte