Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les estacions de nòrdic viuen amb satisfacció els últims dies de la temporada

Les estacions de nòrdic viuen amb satisfacció els últims dies de la temporada

Només Tuixent-la Vansa i Tavascan mantenen circuits oberts, però tots els complexos ofereixen la resta de serveis turístics, com ara el lloguer de raquetes. El sector completa aquesta Setmana Santa la seva millor campanya de la dècada

Tuixent-la Vansa, aquesta Setmana Santa
Tuixent-la Vansa, aquesta Setmana Santa
11/04/2017 18:00

Les set estacions d’esquí nòrdic del Pirineu català encaren amb satisfacció el comiat de la temporada 2016-2017, aquesta Setmana Santa. Malgrat que només mantenen circuits oberts Tuixent-la Vansa (22 km en funcionament) i Tavascan (10 km), tots els complexos ofereixen aquests dies bona part dels seus serveis turístics. A Tuixent i Tavascan tenen encara prop d'un metre de neu de gruix màxim i entre 20 i 40 centímetres a peu de pista.

Pel que fa a la resta d'estacions, Sant Joan de l'Erm, Lles de Cerdanya, Aransa, Guils-Fontanera i Virós-Vallferrera ja han donat per tancada la temporada de nòrdic però mantenen en funcionament la resta de serveis, que inclouen el lloguer de raquetes juntament amb els respectius bars, restaurants i refugis. Des de Tot Nòrdic han informat que la pujada de temperatues dels darrers últims dies ha reduït ràpidament el gruix de neu a la base de les estacions, però que encara hi ha molta neu als punts més alts, cosa que permet seguir gaudint de la muntanya amb raquetes o bé amb esquís de muntanya.

Temporada "excepcional"

El sector de l'esquí nòrdic català ha viscut la millor temporada de la dècada i una de les millors de la història, especialment a l'Alt Urgell i Cerdanya, que s'han beneficiat de l'abundància inusual de precipitacions de llevant. Tuixent-la Vansa, que enguany celebrava el 35è aniversari de la seva inauguració oficial, ja va obrir els circuits el dia 26 de novembre i té previst mantenir-los oberts fins el dia 16 d’abril. Lles, Aransa, Sant Joan de l'Erm i Guils-Fontanera també van obrir per les mateixes dates i, per tant, totes elles han gaudit de pràcticament cinc mesos d'obertura ininterrompuda.

En espera del balanç definitiu en xifres, Tot Nòrdic ja ha avançat que ha estat "una temporada excepcional pel que fa a la quantitat de dies oberts i al nombre d’esquiadors i practicants de raquetes" que han visitat les estacions.

Oberts a la primavera

Tot i que la temporada d'esquí nòrdic s'acaba oficialment aquest diumenge, les estacions de Guils, Lles, Sant Joan de l’Erm, Virós Vall Ferrera i Tavascan seguiran mantenint oberts els serveis de bar, restaurant i refugi al llarg del que resta de primavera.

Mostrar formulari de contacte