Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les estacions d'esquí esperen poder iniciar la temporada el 5 de desembre

Les estacions d'esquí esperen poder iniciar la temporada el 5 de desembre

Les instal·lacions de l'Alt Pirineu volen igualar les xifres de venda de forfets de l'any passat El sector carrega contra el PP per haver exigit que el Govern deixi de donar suport als complexos d'hivern
Esquí - Presentació Diputació Lleida 2014-2015
28/11/2014 18:05

Les onze estacions d'esquí de la demarcació de Lleida confien a poder iniciar la temporada el 5 de desembre, a l'espera que les nevades i el fred ho permetin. De moment, les altes temperatures i la pluja en cotes baixes han obligat a ajornar l'inici de la campanya 2014-2015. El conjunt d'estacions ha fet una presentació a Lleida, després que la setmana passada l'ACEM va fer la presentació oficial de tot el sector a nivell de Catalunya.

El Patronat de Turisme de la Diputació espera que s'iguali els 1,2 milions de forfets venuts la temporada passada. Enguany han invertit 12,5 milions d'euros, dels quals Baqueira-Beret, que enguany celebra el seu 50è aniversari, n'ha invertit 11 milions, per ampliar en 25 quilòmetres el seu domini esquiable. En la presentació s'ha destacat que les 11 instal·lacions incloses a la marca Pirineu de Lleida reben dos de cada tres aficionats que esquien a Catalunya. Actualment ofereixen 483 quilòmetres de esquiables, un 5% més que la temporada anterior, amb un total de 238 pistes, 78 remuntadors, 110 quilòmetres coberts amb neu produïda, 1.364 canons de neu, 87 quilòmetres de circuïts de raquetes i unes 30.000 places d'allotjament.

Pel que fa a les estacions d'esquí nòrdic (Aransa, Lles de Cerdanya, Tavascan, Sant Joan de l'Erm, Tuixent-la Vansa i Virós-Vallferrera), les inversions han estat menors. Les principals novetats són l'ampliació dels trams de circuits per a raquetes i la remodelació d'alguna pista. Tavascan, que combina el nòrdic amb l'alpí, és notícia perquè es convertirà en la primera estació de l'Estat amb circuits inclusius. És a dir, pensats per persones amb qualsevol tipus de discapcitat: visual, física o bé intel·lectual. El projecte ha suposat una inversió de 60.000 euros, ha estat apadrinat per Kilian Jornet i l'ha dirigit el pare de l'atleta i esquiador, Eduard Jornet.

Estacions com Port Ainé, Port del Compte, Espot Esquí i Tavascan han optat per mantenir els preus de la temporada anterior. Baqueira Beret i Boí Taüll, en canvi, han incrementat 1 euro el fortet de dia. I les estacions de Tot Nòrdic incrementen en 10 euros el forfet de temporada.

Per quart any consecutiu, esquiadors britànics arribaran a l'Aeroport d'Alguaire per esquiar al Pirineu, a través del touroperador Neilson-Thomas Cook. La novetat d'aquest hivern serà l'arribada també d'esquiadors israelians gràcies als 10 vols amb què la companyia Arkia enllaçarà Tel-Aviv amb Alguaire.

La Diputació promocionarà un any més les estacions amb una campanya, amb un pressupost de 300.000 euros, que serà present a diferents mitjans de premsa, ràdio, televisió, internet i publicitat exterior i tindrà una part interactiva amb un concurs fotogràfic. La campanya es promocionarà en fires temàtiques a Barcelona, el País Valencià, les Illes Balears, Madrid i Cartagena.

Crítiques a Alberto Fernández Díaz

Durant la presentació de la temporada de neu 2014-2015, els responsables de les estacions d'esquí han carregat contra el PP de Barcelona després que el seu portaveu, Alberto Fernández Díaz, ha exigit que la Generalitat i Ferrocarrils se centrin en inversions en el transport públic de la capital catalana "en comptes d'invertir en les estacions d'esquí".

El director de l'ACEM, Joaquim Alsina, ha demanat "coherència" a la formació popular ja que, segons ha recordat, "el govern d'Aragó, en mans del PP, ha invertit els darrers anys 234 milions d'euros de diner públic en estacions d'esquí aragoneses".

També s'ha sumat a les crítiques el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que ha lamentat que Fernández Díaz "tingui una visió tan limitada com la d'un caragol que no surt de la closca". Reñé ha aprofitat per denunciar el "dèficit" en infraestructures que pateixen les comarques de Lleida amb exemples com ara l'Eix Pirinenc, que depèn de l'Estat.

Novetats de les estacions d'alpí

Les estacions de Port Ainé i Espot Esquí, que gestiona FGC, han invertit en conjunt 1,1 milions en la millora de les seves instal·lacions, sobretot en seguretat. A Espot s'han millorat els estadis de competició, s'ha creat un nou traçat de la pista de tubbing al Parc Lúdic, així com noves rutes de raquetes pel Parc Nacional d'Aigüestortes. Port Ainé ha senyalitzat noves rutes pel Parc Natural de l'Alt Pirineu, a més de la millora que s'ha fet en els accessos.

Port del Compte ha invertit enguany 420.000 euros. L'estació ha dut a terme el manteniment general del conjunt de les seves instal·lacions, ha instal·lat noves taquilles a la zona del Donado, ha habilitat un pàrquing i ha netejat i consolidat els talussos a les pistes. També ha adquirit una màquina trepitjaneu i ha creat nous itineraris de raquetes.

Boí Taüll Resort ha destinat aquesta temporada 100.000 euros a millorar les seves instal·lacions. L'estació aposta per consolidar-se com a destinació de muntanya de referència, sobretot pel que fa a l'esquí escolar -aspira a assolir 10.000 escolars- i per al turisme familiar. Com a novetats, destaquen les noves zones per a freeride, l'ampliació de la pista Júnior i de trineus, a més de noves activitats coordinades per la nova oficina d'activitats situada al Resort.

Mostrar formulari de contacte