Inversió de 7,4 MEUR a l'Alt Pirineu

En el marc de la segona convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2022, Catalunya gestionarà 83 milions d’euros dels fons Next Generation: 76 milions dirigits a 17 destinacions catalanes i prop de 7 milions per a l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya, impulsada pel Departament d’Empresa i Treball. 

Aquest any 2022, el Govern català ha prioritzat els projectes de destinacions turístiques rurals i la destinació turística urbana amb les subcategories següents: espais naturals, territoris rurals amb identitat turística, destinacions rurals costaneres, gran destinació urbana, destinacions urbanes i ciutats amb identitat turística. Les propostes s’han aprovat aquest dijous en la Conferència Sectorial de Turisme, tenint en compte les valoracions fetes per la Direcció General de Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme.

En total la inversió a l'Alt Pirineu serà de 7,4 MEUR, que es destinaran als següents projectes:

  • Mancomunitat de municipis per a la promoció de les pistes d’esquí nòrdic: Tot Nòrdic. Pla de sostenibilitat turística de les destinacions d’esquí nòrdic de Catalunya (1,7 milions d’euros)
  • Consell Comarcal del Pallars Sobirà: Bike Natura- Aventura Pallars Sobirà (2,3 milions d’euros)
  • Ajuntament de Lladorre: Turisme esportiu d’alta muntanya 365 dies (1,4 milions d’euros)
  • Ajuntament de la Pobla de Segur: La Pobla de Segur, naturalesa i turisme actiu sostenible (2 milions d’euros)