Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les estacions d'esquí nòrdic valoren com a "poc positiva" la campanya de Nadal per la manca de neu

Les estacions d'esquí nòrdic valoren com a "poc positiva" la campanya de Nadal per la manca de neu

El sector s'ha vist afectat per l'absència de noves nevades a cotes mitjanes. Pel que resta de temporada, esperen l'arribada de precipitacions per poder acollir grups escolars

Activitat de raquetes de neu a Lles de Cerdanya (Foto: Tot Nòrdic / arxiu)
Activitat de raquetes de neu a Lles de Cerdanya (Foto: Tot Nòrdic / arxiu)
09/01/2023 16:50

Les estacions d'esquí nòrdic del Pirineu català han valorat de manera "poc positiva" la campanya de Nadal. Aquest sector ha estat el més afectat per la manca de noves nevades, a causa del fet d'estar situades a cotes mitjanes i de no comptar amb infraestructura per produir neu.

La Mancomunitat que agrupa aquestes estacions sota la marca Tot Nòrdic ha emès aquest diumenge un comunicat en què confirmen que les seves estacions "no fan un bon balanç de les setmanes de Nadal i Reis", perquè "si bé la majoria d’estacions ha pogut obrir els serveis d’hostaleria i restauració i han pogut oferir la pràctica de raquetes a les cotes altes, el fet de no haver tingut neu pels circuits d’esquí nòrdic ha suposat una menor afluència de visitants". Això, hi afegeixen, "ha repercutit en els principals serveis de les estacions: venta de forfets, lloguer de material i escoles d’esquí".

Des de la Mancomunitat d'Estacions esperen que arribi ja "un canvi de temps que porti precipitació en forma de neu i que permeti obrir amb normalitat les properes setmanes i, d’aquesta manera, poder gaudir de la temporada d’hivern". Alhora, actualment ja treballen en l'objectiu d'oferir activitat tot l'any, tant si hi ha neu com si no, tot potenciant d'altres activitats com el senderisme.

Quant a l'estat actual d'obertura, aquests darrers dies cinc dels set complexos de Tot Nòrdic (Lles de Cerdanya, Aransa, Guils-Fontanera, Tavascan i Virós-Vallferrera) només han pogut oferir l'àrea de raquetes i no han disposat dels circuits d'esquí de fons. I en el cas de les dues de l'Alt Urgell (Sant Joan de l'Erm i Tuixent-la Vansa), no han pogut obrir cap de les dues àrees; de fet, aquesta darrera ha tancat tots els seus serveis al llarg de les festes nadalenques, en espera de poder reobrir aquest mes amb l'arribada de noves nevades.

Acords amb d'altres estacions per garantir els grups escolars

Les estacions esperen poder salvar la temporada amb la programació de grups escolars entre aquest gener i febrer. I per si no arribessin noves nevades en aquest període, ja han mantingut contactes amb d'altres complexos veïns dels Pirineu per, en última instància, poder desplaçar el grups amb els monitors i no haver d'anul·lar l'activitat. Malgrat tot, segueixen a en espera d'un front de neu que ajudi a acollir aquests grups i salvar  la temporada. En tot cas,  adverteixen que "un any sense fer Nadal i Reis és un any que econòmicament no compensa".

Mostrar formulari de contacte