Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les famílies del Pallars Sobirà es neguen a pagar el transport escolar

Les famílies del Pallars Sobirà es neguen a pagar el transport escolar

Aquest curs escolar el Consell Comarcal ha aplicat una ordenança que els obliga a pagar 1,5 euros al dia per nen

21/09/2011 17:35

Els pares i les mares d'alumnes del Pallars Sobirà afectats per l'ordenança que els obliga al pagament d'1,5 euros al dia per poder accedir al servei de transport escolar s'han mobilitzat en contra d'aquesta mesura que consideren "injusta i discriminatòria".

Durant una reunió mantinguda aquest dimarts han decidit emprendre mesures de pressió perquè aquesta normativa no s'acabi aplicant. Així, han acordat negar-se a pagar aquesta taxa i no presentar al Consell Comarcal els fulls d'autorització de pagament. També han decidit iniciar una recollida de signatures en contra de la mesura, que es farà arribar a la consellera d'Ensenyament.

A més, juntament amb les signatures s'enviarà a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, una carta on s'argumentaran els elements discriminatoris que comporta l'aplicació d'aquesta normativa.

Al Pallars Sobirà la mesura afecta les famílies de més de 100 alumnes d'una trentena de nuclis agregats de municipis com Sort, Rialp, Alins, Vall Cardós, Vallferrera o Esterri d'Àneu.

Racionalització del servei

Els pares i les mares reunits consideren que cal demanar al Consell Comarcal "l'optimització i la racionalització" del servei de transport escolar de la comarca de cara a reduir la despesa per aquest concepte, per tal que aquest estalvi repercuteixi tant en el mateix Consell Comarcal com en els usuaris.

Les famílies afectades no descarten altres mesures de pressió si el Departament no reconsidera la mesura i el Consell Comarcal manté l'ordenança recaptatòria. Aquestes accions podrien anar des de fer jornades de protesta fins a no portar cap dels alumnes al transport escolar i que les línies s'haguessin d'anul·lar.

D'altra banda, també es demanarà la modificació del Decret 161/96 de 19 de maig, que regula els transport escolar a Catalunya i que té com a finalitat dotar de transport gratuït només als alumnes escolaritzats fora del seu municipi però no preveu casos com el del Pallars Sobirà i altres comarques de muntanya on hi ha molts nuclis que es trobem a més de 15 quilòmetres del centre escolar malgrat pertànyer al mateix municipi, amb l'agreujant que moltes d'aquestes distàncies es fan per carretera de muntanya.

Fins ara el Departament d'Ensenyament s'havia fet càrrec d'aquests alumnes. El grup de pares i mares creuen que aquest curs escolar ha decidit fer una estricta interpretació del decret sense tenir en compte el greuge que suposa a les famílies que, a més, no poden optar per cap altre servei públic de transport.

Mostrar formulari de contacte