Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les Festes del Setge d'Olp homenatgen Hug Roger III i el llibre 'Pedra de Tartera'

Les Festes del Setge d'Olp homenatgen Hug Roger III i el llibre 'Pedra de Tartera'

L'obra d'enguany rememora tant la invasió del Comtat, l'any 1484, com l'ocupació franquista de 1938

04/08/2015 20:10

Les Festes del Setge d'Olp, organitzades per l'Ajuntament de Sort i l'Associació de Veïns d'Olp, aquest any volen ser un homenatge a la figura del Comte Hug Roger III i als esdeveniments de la Guerra del Pallars (1484-1487) que el va enfrontar amb Ferran el Catòlic. L'obra deixa entreveure que, si el comte hagués guanyat, ara potser el Pallars seria un estat lliure com Andorra.

Les festes recorden cada any la fi del Comtat de Pallars com a territori lliure. Però, coincidint amb el 30è aniversari de la publicació de la novel·la 'Pedra de Tartera' de l'escriptora trempolina Maria Barbal, també se li retrà un homenatge, fent aparèixer dos dels protagonistes de la novel·la (Jaume i Conxa). La preestrena tindrà lloc el dia 13 d'agost a Peramea; i l'estrena, el dia 15 a Olp.

Aquest any l'obra arriba a la seva vuitena edició amb un guió totalment renovat que porta per títol 'Les invasions bàrbares'. L'acció transcorre a Olp les setmanes i dies abans de l'entrada de les tropes franquistes la primavera del 1938. A l'escola del poble, una mestra està ensenyant als nens i joves història del Pallars i la figura de l'Hug Roger III. L'obra juga amb el paral·lelisme de la invasió del Pallars per les tropes dels Cardona i de Ferran el Catòlic, l'any 1484, i la invasió de les tropes franquistes el 1938.

Mostrar formulari de contacte