Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu recomana als fronterers que s'informin bé sobre l'exempció de l'IRPF

L'Ajuntament de la Seu recomana als fronterers que s'informin bé sobre l'exempció de l'IRPF

La llei espanyola especifica qui no ha de declarar la renda, tal i com ha comunicat l'Agència Tributària al consistori urgellenc. El document s'ha fet arribar a les gestories de la ciutat
Frontera del riu Runer
22/06/2016 13:55

Els fronterers que treballin per a una empresa andorrana (que no tingui residència a Espanya) no hauran de pagar l’IRPF, sempre i quan compleixin els altres requisits que s’exigeixen en l’article 7p de la Llei de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, com cobrar menys de 60.100 euros l’any o que no es treballi en un país o territori considerat paradís fiscal. D’aquesta manera, es desmenteix que tots els fronterers que tinguin un salari anual inferior als 60.000 euros estaran exempts de pagar l’IRPF de forma automàtica.

Aquest aclariment s’especifica en la resposta que l’Agència Espanyola d'Administració Tributària (AEAT) va trametre a l’Ajuntament de la Seu després que es realitzés una demanda d’informació a través de la Regidoria de Treball Fronterer per resoldre els dubtes que ha pogut generar la normativa sobre com calia afrontar les obligacions fiscals. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, destaca en un comentari publicat a les seves xarxes socials que cal assessorar-se sobre aquesta qüestió, perquè cada situació personal és diferent. Batalla ha desmentit així algunes notícies publicades que han simplificat la qüestió.

De la interpretació de la llei en parlava també a RàdioSeu, en el programa 'Fil Directe amb l'Ajuntament' del mes de juny, la tinent d'alcalde de Treball Fronterer, Mireia Font, que remarca que "les lectures són diverses" i cal ser curosos a l'hora de gestionar les declaracions. Des del consistori s'ha enviat la resposta de l'AEAT a tots els gestors de la ciutat i advocats perquè tinguin en compte les especificacions aportades i puguin informar de forma personalitzada els seus clients.

Mostrar formulari de contacte