Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les mascaretes seran obligatòries al carrer i en espais tancats si no es pot mantenir la distància

Les mascaretes seran obligatòries al carrer i en espais tancats si no es pot mantenir la distància

La mesura es fixa a partir dels sis anys, tot i que se'n recomana l'ús en els infants de tres a cinc anys. Queden fora de l'obligatorietat les activitats en les quals resulta incompatible utilitzar-les, com ara fer esport
Campanya a la Seu "Que la mascareta t'acompanyi" (Disseny: OJAU/Sabina Romero)
20/05/2020 16:50

El govern espanyol ha publicat al BOE l'ordre sobre l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes, on concreta que se n'haurà de portar a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic "sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres". L'obligatorietat es fixa a partir dels sis anys, tot i que se'n recomana l'ús entre els infants de tres a cinc anys.

Queden fora d'aquesta obligatorietat les activitats en les quals, "per la pròpia naturalesa de les mateixes", resulti incompatible el seu ús, tot i que no concreta quines. Des de Sanitat han situat l'esport com una d'elles. L'ordre serà vigent des d'aquest dijous i mentre duri l'estat d'alarma i les seves pròrrogues.

Tampoc estaran obligades a portar mascareta les persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada pel seu ús. No l'hauran de dur tampoc aquelles persones per a les quals estigui contraindicat per motius de salut, de discapacitat o dependència.

Mostrar formulari de contacte